• Clara Kron

Keeping it in the family.

Lite försenad även denna vecka tar jag min an Lyrans tematrio, denna gång skall vi finna familjemedlemmar i boktitlarna.

Först ut är en gammal klassiker, som jag dessutom lyssnar på som ljudbok nu, Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis, en hemskare morbror får man kanske leta efter, men en mycket bra godnattbok att somna till, speciellt om man redan läst den och det inte gör så mycket om man somnar utan att ha koll på var.

Pappa Pellerins dotter av Maria Gripe innehåller inte mindre än två familjemedlemmar i titeln. Jag läste den otroligt många gånger när jag var yngre, kunde nästan känna lukten av den där tvålen hon till sist kunde köpa, och teckningen hon ritade av sin pappa, med de mörka lockarna.

En annan pappa jag love boostat i år och dar är såklart Muminpappan, Pappan och havet tycker jag dock är obeskrivligt sorglig så jag väljer istället Muminpappans memoarer av Tove Jansson, där pappan är ung och äventyrlig och får hälsa på konungen. Inga ödsliga fyrtorn här inte!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla