• Clara Kron

“Is a person worth more because they have someone to grieve for them?”


Titel: Jellicoe Road

Författare: Melina Marchetta

Förlag: X Publishing

Utgivningsår: 2012

Sidantal: 351

Betyg: 5/5

Recensions-ex: Nej

Som barn överges Taylor på 7-Eleven av sin mamma. Sex år senare hinner det förflutna ikapp henne. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.

Jag har velat läsa den länge. Och jag har gömt mig från recensioner och inte velat veta alls vad den handlar om. Bara det där om 7-Eleven hade jag råkat läsa. Och på vissa bokbloggar sett att de första sidorna är litet förvirrande. Men annars kunde den innehålla vad som helst.

Och vad den sedan innehöll var det absolut ljuvligaste på länge. Det går egentligen inte ens att skriva denna recension för jag vet varken var jag skall börja eller sluta. Det är så mycket kärlek i denna bok och till denna bok som aldrig kommer kunna beskrivas rättvist. Och jag tänker inte ens försöka. Jag bara sitter här och sakta förbannar att jag lånade ut boken till min mor efter utläsandet, så nu befinner den sig i norrland.

Boken tog mig en regnig dag att läsa. Och det var underbart på alla sätt och vis. Det är en makalös bok. Och ni vet redan att ni borde läsa den om ni inte redan har gjort det så jag behöver inte ens säga det.

(Om min ömma moder knäcker ryggen eller viker hundöron får hon köpa en ny.)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla