top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Inför bokrean 2016.

Nu har jag sökt igenom internet för att hitta det absolut bästa bokrean har att erbjuda, och i år var det verkligen mycket. Bokrean börjar som vanligt den 24 februari, men redan nu kan en förhandsbeställa. Här är en stark kombination av gamla favoriter hos mig samt nya titlar jag suktar efter. Jag har inte gjort någon beställning ännu, men det ska helt klart bli av. Har ni tänkt beställa något?

Romaner:

Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Komma fram av Rainbow Rowell. Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Glupahungern av Andrea Lundgren. Bildhuggarens dotter av Tove Jansson. Beckomberga: ode till min familj av Sara Stridsberg. Sörja för de sina av Kristina Sandberg. Vi är alla helt utom oss av Karen Joy Fowler.

Faktaböcker:

Mera vego av Lisa Bjärbo och Sara Ask. Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren. Män förklarar saker för mig av Rebecca Solnit. Dinosaurologi av Raleigh Rimes. Skelett: Djur av Rob Colson. Animalium av Jenny Broom. Denna dagen, ett liv av Jens Andersson. Lou Reed – ett liv av Mick Wall.

Bilderböcker:

Schh! vi har en plan av Chris Haughton. Doris drar och Ska vi va? av Pija Lindenbaum. Cirkusloppor på luffen av Lena Sjöberg. Den gamle mannen och valen och Annas himmel av Stian Hole. Mörkret längst ner av Lemony Snicket och Jon Klassen. Olli och Mo av Eva Lindström. Krakel Spektakels julafton och Daniel Doppsko av Lennart Hellsing. Månblomman av Einar Turkowski. Idiot! av Oscar K. Det röda trädet sv Shaun Tan.

Barnböcker:

Spegeln – en skräcksaga av Kelly Barnhill. Det susar i säven av Kenneth Grahame. Agnes Cecilia – en sällsam historia av Maria Gripe. Fripassageraren av Christina Wahldén. Skorstensjul av Mårten Sandén och Lina Bodén. Din tur, Adrian av Helena Öberg och Kristin Lindström.

Ungdomsböcker:

När hundarna kommer av Jessica Schiefauer. Odinsbarn av Siri Pettersen. Mitt bultande hjärta av Alf Kjertil Walgermo. Kanske är det allt du behöver veta och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart. Jag ger dig solen av Jandy Nelson. I ljusets makt av Leigh Bardugo. Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman. Ett folk utan land av Melina Marchetta. Djupa ro av Lisa Bjärbo. Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page