top of page
  • Skribentens bildClara Kron

In the midst of winter I found there was within me an invincible summer.

Lyrans tematrio denna vecka handlar om att berätta om tre böcker som utspelar sig under vintern. Jag är lite sen på bollen, men hoppar på ändå.


LWW1

Först ut har vi klassikern Häxan och Lejonet av C.S. Lewis där det alltid är vinter, men aldrig jul. Det har varit vinter där så länge någon kan minnas när boken börjar. Så det är inte mer än rätt att ha denna med.


jul_i_bullerbyn_0

Jul i Bullerbyn läste jag inte så farligt ofta när jag var liten. Men filmatiseringen minns jag, speciellt när de åker släde på släktkalas under fårfällar och alla barnen sover tillsammans uppe på loftet. Precis så ville jag också ha det.


1392d9497c911fd2

Sist men inte minst Trollvinter, där Mumin vaknar upp ur idet och det är snö över hela världen och en Hemul vill åka skidor och alla äter upp sylten. Fantastiskt fin.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page