top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”I gotta get too drunk to dream ’cause dreaming only makes me blue, I gotta get too drun

2031merritt

Jag tänkte att vi skulle tillägna denna söndag till Stephin Merrit. Han är sångare och frontfigur i det fantastiska bandet The Magnetic Fields, men har också en solokarriär samt har startat andra band som tillexempel The 6th och Future Bible Heroes.

Hans låtar är konstiga, sorgliga, märkliga och pingliga, med titlar som I think I need a new heart, Heaven in a black leather jacket eller Love is a luxury I can no longer afford. Vi tar en titt hemma hos honom!


Ni ser ju, sådant gull! Och alla instrumenten, plingen och synterzisarna hörs i otippade kombinationer på alla hans många, många låtar. Som skivan 69 love songs från 1999, som är just det; 69 låtar om kärlek. Den har spelats om och om igen i detta hem.


Denna video och låt tyckte jag var fantastisk när jag först såg den, och det är den väl även fortfarande.


I år släppte The Magnetic Fields en ny skiva, den första på fem år. 50 song memoir. 50 sånger, där vardera är för varsitt år av Stephin Merrits liv. Som den ovan, ’85 why I am not a teenager.


Jag gjorde en spellista till er, 55 låtar från Stephin Merrits olika band och konstellationer, alla värda att lyssna på flera gånger om. Speciellt en söndag i solen.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page