• Clara Kron

Hirams himmelska ris.

Jag skall snart lägga upp en recension på Beastly, men just nu vill jag att allt skall vara glatt och fint så det får vänta. Jag planerar middagsbjudning för ikväll. Har funderat över grytor och soppor ända sedan jag skulle sova igår kväll. Och som ett myggbett kom jag att tänka på ett ris från Hirams kokbok, ett ris jag aldrig tagit mig för att prova, det hette något i stil med Hirams himmelska ris, det gör de flesta av hennes recept. Det skall, om jag minns rätt, stormkokas i massor av vatten, silas, torkas av i handduk, läggas i ungsfastform med mycket smör och ha det trevligt i ugnen tills resten av maten är kvar. Min Hirams kokbok är, precis som min sil, nedpackad i en verkstad i väntan på att jag får ett eget kök. Och det stör mig. Det känns som jag har glömt något av receptet. Och jag vill, vill, vill, verkligen ha ett himelskt, fluffigt, smörigt ris. Torrt ris är det värsta jag vet. Kan det vara någon av er där ute som har koll på vilket ris jag menar och har receptet?


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla