top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Helgen vecka 51.


Mattias Alkberg-soundtrack, tryck på play, sedan läses vidare.


I fredags hade jag äntligen hunnit jobba undan, städa fint och burit fram pynt, så det var dags för julgransklädning! På grund av att jag har för mycket pynt fick jag först göra ett urval.


Jag valde alla kottar, minikulorna och den rosa löken från Svenskt tenn, glaskulor med frostat mönster, polkakäppar, Elsa Beskow-kulorna, den nya spiran fyndad för en krona och glitter. Samt, såklart, KBJ-kulan.


Så här söt blev hon tillslut. I fönstret stod änglaspel och en snöglobstomte bevakade det hela.


Ovanför pianot hade jag börjat ta mig an en tavelvägg. På Urban Outfitters hade jag dagen innan kommit över två ramar i LP-format, till mina Keaton Henson prints, men så passade inte spikarna. Så de vilar på pianor så länge, men ska sedan också upp.


Sedan inledde jag en ny dan-före-dopparedan tradition; julbad med skum och bokläsning. Läser Gå vidare just nu. Så. Bra.


Och det blev mörkt och natt. Jag sa godnatt till degarna som kalljäste under gladpack.


Och det blev julaftons morgon! Mamma och pappa kom över på frukost och beundrade granen, särskilt KBJ i all sin prakt. Sedan gjorde vi ett berg mackor och tog paket mamma gjort i ordning och åkte till Björns trädgård där det firades jul för hemlösa.


Sedan tog vi båten från Slussen till Skansen, där var fina djur i vinterpäls, som denna räv som var helt ointresserad. Men husen i all dess prakt imponerade minst lika mycket. Jag älskar Skansen.


Och bakom Sofiakyrkan brann julaftonssolen ut.


Jag hade min nya dirndl på mig, men lyckades egentligen inte ta en enda vettig bild på det hela, så denna fick duga.


Efter Kalle Anka, julbord, Karl Bertil Johnsson och klapputdelning, tog jag bussen hem till mig. Jag kollade på American crime story och läste i en av julklappsböckerna ända tills jag somnade. En mycket fin och snäll julafton.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page