top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Hans hemlighet räddade hennes liv… Nu måste hon kämpa för att rädda hans.


Författare: Maggie Stiefvater

Förlag: B.Wahlströms

Utgivningsår: 2010

Sidantal: 285

Betyg: 4/5

Recensions-ex: Ja

I åratal har Grace betraktat vargarna i skogen bakom huset. Speciellt en varg facinerar henne – vargen som räddade livet på henne som barn.

Hennes varg.

Sam är den vargen och några dyrbara månader varje sommar får han vara människa innan frosten och vintern tvingar honom att förvandlas igen.

Ödet för dem båda samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp för att förbli människa och för att få stanna hos Grace”

Föst och främst är det en väldigt snygg bok. Från hur omslaget ser ut till hur den är uppbyggd inuti. Jag gillar verkligen detaljen att vid varje kapitel står det vilken temperatur det är. Innan man kommer in i vilken betydelse detta har kan detta ses som märkligt. Jag brukar av regel inte läsa kapitelnamn om det är sådana, efter någon dålig i bok i ungdomen där namnet på kapitlet avslöjade vad som komma skulle, men denna gång kommer jag på mig med att nästan varje gång kolla hur varmt/kallt det är. Och det blir många gånger då det är korta kapitler.

Jag tycker att Stiefvater har skrivit en bra historia, hon har många knep för att låta oss förstå hur gärna Grace vill vara varg. Innan Sam kommer in i hennes liv har hon ingen personlighet. Och innan han kommer in händer egentligen ingenting, hon är en varggillande tjej som går i high school. Jaha. Där tänkte jag nästan sluta läsa, men det vände verkligen och ibland är det smärtsamt bra.

Några få saker tycker jag dock inte om med boken, jag fullkomligt avskyr att man får läsa de låtar Sam diktar upp i sitt huvud. De är smärtsamma på det helt andra sättet. Tillsist klarade jag inte av att läsa dom. Rachel, biroll visserligen, tycker jag känns väl osammansatt. Flera gånger när jag tyckte att hon hade beskrivits på ett sätt agerade hon på ett sätt som inte alls kändes trovärdigt.

Men, det var en bra bok, klart läsvärd och jag skall direkt ta mig an fortsättningen, som jag hoppas är ännu bättre.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page