top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fyra julklappar som gör världen bättre.

Då världen är lite extra jävlig just denna höst, tänkte jag tipsa om fyra julklappar som aktivt motarbetar detta!

Bris har i år släppt en blå julstjärna, där alla intäkter går till Bris jätteviktiga arbete. Men den blir också en symbol och en representation av att någon tänker på en, så glöm inte att berätta för barn i din närhet vad den blåa stjärnan står för; ”Stjärnan sänder en signal om att du som hängt den i ditt fönster är en medmänniska som bryr dig och tar ställning för barns rätt att må bra”. Finns på bris.se och ahlens.se.

Tillsammans med Oxfam, WSOY och Moomin Characters lanserade Förlaget i höstas kampanjen The invisible child, för att synliggöra flickor och kvinnors kamp för jämlikhet och mot fattigdom. De har nu gett ut årets finaste bok, en liten inbunden bok med två noveller; Det osynliga barnet och Granen. För varje såld bok går 4 euro till Oxfams olika kvinnoarbeten. Boken kostar lite mer än en hundring och finns där en köper böcker, till exempel här, här, här och här.

Musikhjälpen kan vara något av det finaste vi har kring jul. I år håller de till i Umeå och parollen är ”Barn är inte till salu”. Som vanligt är också Tradera engagerade, och både kända personer eller organisationer säljer sina saker till förmån för Musikhjälpen, eller så kan en själv välja att sälja och låta intäkterna gå till en bössa. Återbruk när det är som finast! Här hittar en hela Sveriges annonser och inom kort kommer Musikhjälpens officiella auktioner upp här, här kan en hitta alla tänkbara julklappar.

Dotterbolaget, som är ett feministiskt kvinno- och transseparatistiskt serieskaparnätverk, erbjuder varannan-månads-prenumerationer på fanzines och andra för prenumeranterna exklusiva trycksaker. En kan välja att skänka antingen 100 kr, 200 kr, eller 500 kr, och allt en skänker – förutom tryckkostnaden – går till antingen Ingen människa är illegal Stockholm eller Asylgruppen Malmö, beroende på vad du väljer. Maila till dotterbolagetprenumeration@gmail.com eller dbprenumerationsthlm@gmail.com för att starta en prenumeration.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page