top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fredagslistan!

Det var ett himla långt tag sedan jag bloggade, men hela sommaren kom i vägen och jag bestämde mig för att hettan den förde med sig krävde förändring. Så jag ringde runt till konstskolor i jakt på kurser som hade platser kvar, gjorde ansökningsprover och kom in på Basis och Jakobsberg. Sedan sa jag upp mig från Junibacken och från förra veckan går jag numer Basis ettåriga grundutbildning. Det är så himla roligt! Men mer om allt det sedan, nu tänkte jag att en lista om allt och ingenting passar bra.

Bäst i veckan hittills:

I onsdags såg jag Dungen på Trädgården, och det var fantastiskt fint. Bra ljud och ljus och musiken var magisk som vanligt. I går såg jag också Boys och La Luz vilka också var kanonfina, så det har varit en bra vecka ur spelningsperspektiv.

Sämst i veckan hittills:

Insikten att jag är helt hopplös på centralpunktsperspektiv. I alla fall applicerat på verkligheten framför en. Men, det är väl i och för sig därför en går konstskola, för att lära sig sådant som är svårt.

Där har jag ont:

Hakan och knät. Jag kraschade med cykeln för två veckor sedan och det var blod överallt, och trots att såren inte var så djupa så känns de än. Och i hjärtat över all främlingsfientlighet och allt hat som kommer upp till ytan så här nära valet.

Det tänker jag mycket på:

Valet, valet, valet, valet, valet. Nästan allt jag tänker och pratar om just nu. Inser att jag är i en extrem filterbubbla dessutom, med så mycket fina vänsterpersoner omkring mig, så trots att jag försöker hålla mig uppdaterad på resten av världens åsikter så tror jag att valresultatet kommer bli ett skrämmande uppvaknande. Hoppas dock innerligt att folk röstar med hjärtat, för de som har det svårt och för en jämlikare och mer jämställt samhälle.

Det klär jag mig i:

Utsvängda jeans och bra t-shirtar på skolan, festliga klänningar på spelningar.

Nästa vecka ser jag fram emot:

I och med valet på söndag känns det märkligt att ens föreställa sig nästa vecka. Men både Andy Warhol– och William Morris-utställningarna öppnar, och det är ju fint. Och på skolan skall vi börja hålla på med grafik!

Det dricker jag:

Jag bestämde mig för att möblera om hemma och flytta runt i mina skåp, så nu har jag ett helt nytt barskåp! Det har jag fyllt med bland annat Malgomaj, en öl från Västerbotten som jag tänkte dricka när jag längtar hem eller vill fira något. Annars blir det mycket kaffe och blandsaft.

I dag händer detta:

I skolan skall vi hålla på med grafisk design och illustration, vilket kanske är det jag sett fram emot mest i veckan. Annars tänkte jag förtidsrösta och skicka i väg en faktura för när vi spelade på Trädgården i lördags. Förmodligen passar jag på att stanna hemma och se film eller spela spel, annars lockar Markus Krunegård-efterfesten mest då gullig kompis Wille spelar och massa andra gullvivor tycks komma dit. Kanske cyklar förbi Kungliga Operans kostymutförsäljning efter röstningen också, om det inte regnar för mycket.

Och på lördag det här:

Jag och Amanda ska spela skivor i Pops nyöppnade vintagebutik på dagen, ungefär 14-18, kom förbi! Den ligger på Åsögatan och är mer än tre gånger så stor som gamla butiken! På kvällen är det utomhusvisning av Sopor, så om det inte regnar vill jag hemskt gärna gå!

Söndagen tillbringas på detta vis:

På dagen skall mamma och jag gå 2km loppis, medan Karro och Fredrik också går, och sedan är vi bjudna hem till dem på fika och visa fynd-mys. <3 På kvällen avgörs ju valet, och den ägnar jag och Amanda åt att spela skivor på Fi:s valvaka, kom om ni är i Stockholm!

Och mest av allt önskar jag detta:

En fortsatt röd regering, med så lite inflytande av SD och Moderaterna som möjligt. Bild av bästa @bimcamilla.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page