top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Forgot to mention one little thing …

Här hemma, trots att jag har jullov, har jag fullt upp. Jag skall vara värd på julafton då och jag älskar ju matlagning och bakning och karamellande så det har resulterat i att jag snart har lagat mat nog för att föda en mindre by trots att det kanske är fem stycken som skall äta med mig. Jag är helt ostoppbar. Nästan varje dag har jag köpt något nytt och pråligt att hänga i granen också. Och julklapparna går jag fullkomligen loss med också. Och jag städar och tvättar och fejar och donar. Det är så att jag har fått hålla i mig för att inte försöka mig på att stoppa korv och spreja igen rutorna med låtsas snö. Men medan detta julstökande pågår har jag lyssnat på finfin julmusik och jag tänkte dela med mig av mina favoriter.


Martin Stenmark i Så skall det låta. Detta framförande utlöste en ytterst specifik fantasi hos mig, en som jag inte är särskilt stolt över och som de flesta retar mig för. Men tänk er, vara gift med Martin, vakna på julaftons morgon av att karln sitter och spelar denna hit på pianot och han har stoppat ens julstrumpa full med paket. En synnerlig dröm. Vissa dagar kan jag fortfarande känna ilska mot hans riktiga fru Hanna.


The Hives och Cyndi Lauper gjorde för några år sedan denna strålande, mycket otraditionella, jullåt som jag älskar trots att jag är hemskt konservativ när det kommer till julfirande.


Band Aid, originalet från 1984, två saker, främst, älskar jag med denna låt. Stings min som genomgående i hela videon är lite bakfullt misstänksam, och på 02.28 när Kool and the Gang stiger ut ur bilen och är fullkomligt makalöst klädda.


She & Him gjorde till min lycka en julskiva i år, som dessutom finns på LP, och denna låt är ett riktigt guldkorn och mycket bättre än originalet.


Dels är hon vacker som en dag, men denna rad är dessutom oslagbar; Santa baby, forgot to mention one little thing, a ring,  I don’t mean on the phone.


Håkan. Plura. Fairytale of New York. Allt annat är överflödigt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page