top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fem goda saker som råkar vara veganska

Ibland kanske en börjar umgås med en gullig vegan, eller så blir ens gulliga dotter vegan (hej mamma!) och en vet helt enkelt inte vad en ska bjuda på. Och förmodligen bor en inte vägg i vägg med helveganska GoodStore, men det kanske finns ett Coop i närheten i alla fall? I så fall har jag fem starka tips, som gör att du klarar allt från filmkväll till frukost till lördagsgodis!

Micropopcorn! Detta finns alltid hemma hos mig, tar minimalt med plats, är billigt och blir mycket snacks när det är klart = allt en kan önska! Coops egna med smörsmak är de godaste enligt mig, men de allra flesta brukar vara veganska, trots marknadsföringen smörsmak.

Danerollos croissanter på burk är också veganska, hurra! Mycket snajdigt att grädda morgonen utan förarbete. Funkar som ett pizzakit ungefär; man rullar ut, skär efter streck till trekanter och rullar ihop till månskäror. Mycket smidigt! Har en mörk choklad hemma (nästan alltid veganskt) kan en stoppa en bit sådan i också!

Hårda smågodisar! Oftast är de hårda godisarna fria från både gelatin och mjölk så de kan en äta med glatt humör! Om något har färgämnet E120 så är det tyvärr löss som en färgat med, men många börjar byta ut mot betor så det går framåt. Marianne är också veganskt, även om det står att de ”kan innehålla spår av mjölk”, av allergiskäl måste de skriva så då godiset görs i samma fabrik som godis som faktiskt innehåller mjölk.

Oreos är veganska, praise be! Samma här, det står att det kan innehålla spår av mjök men det är bara lagformaliteter. Andra gokakor som är för veganer är Singoalla original och franska våfflor! Och en annan fördel med att de inte marknadsförs som veganska är att de är i vanlig prisklass, medan vegankakor kan ha riktiga ockerpriser.

Och så sura godisar, som dessa jordgubsspagettis från Trolli, helt gelatinfria. Sura godisar är oftare gelatinfria då de innehåller mer pektin från fruktsyra, så läs innehållet även om de inte är marknadsförda som veganska. TuttiFrutti ligger också i framkant med mjuka godisar utan gelatin, både sura och vanliga, men också sura colanappar och citronläppar funkar för veggisar.

Så, fem goda tips, nu är du alltid redo för veganskt besök!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page