top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fem fina saker som gör livet bättre.

Onsdag är en bra vardag tycker jag, lillördag dessutom, så den kombinerar det bästa av helg och vardag. I dag tänkte jag livet kunde bli lite bättre, vi kunde bli lite smartare, det kunde låta lite finare. Här är därför fem fina grejor som förhöjer!


ScreenPrism är en så bra YouTube-kanal som alltid får mig att känna mig smartare. Deras senaste video handlar om könsroller och sexualitet i filmen Grease och fick mig helt klart att se filmen på ett annat vis. Ibland håller en såklart inte alltid med om deras tolkningar eller idéer, men de är nästan alltid ögonöppnare.


På fredag ska Amanda och jag spela på Cosmopolite och det är en kväll som fokuserar på indie och rock i New York mellan åren 2001–2010-ish, och jag letade upp min gamla last.fm för att se vad jag lyssnade som mest på då. Nästan bara bra musik, tack och lov. Men en skiva blev jag särskilt sugen på att dela med er; The Pains Of Being Pure At Heats självbetitlade debutalbum från 2009. Var.enda.jävla.låt.är.geni. Vill dock slå ett särskilt slag för Young Adult Friction, This Love Is Fucking Right! och A Teenager In Love. Men skivan är bara 34 minuter lång, så perfekt att lyssna på hela på väg till jobbet eller skolan då. Borde i alla fall vara soundtrack till alla fredagar.

För fyra år sedan kom podcasten Serial, och det var typ det mest spännande som gick i ett par skor då. Nu, lagom till att jag krisar med oljemålning och akvareller – och behöver något att lyssna på, har säsong tre kommit och den beskrivs såhär: ”Serial is heading back to court. This time, in Cleveland. A year inside a typical American courthouse. This season we tell you the extraordinary stories of ordinary cases. One courthouse, told week by week.” Hittills har två avsnitt kommit ut, och en kan lyssna tillexempel här.


I söndags var jag helt slut efter spelning till klockan tre både fredag och lördag, så jag hade ingen hjärnkapacitet kvar att börja se denna serie, men tog mig igenom trailern. Hur som, i söndags släpptes alltså denna Netflix miniserie som heter Maniac, med Emma Stone och Jonah Hill, och den verkar så himla spännande och välgjord! Tänker dock spara den tills jag är riktigt koncentrerad, så typ på måndag blir det binge. Spoilers undanbedes därför! <3

Och så i går släppts en bok jag varit svintaggad på jättelänge. Moa Romanova hade förr i tiden bloggen Monkinodraw, tecknar som en gud och är bästis med Åsa ShitKid Söderlund, och nu kommer hennes debut. En serieroman som heter Alltid fucka upp och som verkar helt otroligt fin och verklig. Ser mycket fram emot att läsa denna.

Det var de fem grejorna. Hoppas ert liv också blev bättre!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page