top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fem fina julklappar

Hej! God fortsättning! Hoppas allt är fint med er! Världen är så konstig just nu, så jag tar mig inte ens för att kommentera det här, detta får bli ett litet andrum. På måndag börjar jag ett nytt jobb och det vill jag såklart också berätta om, men.

Det har ju varit både jul och blivit nytt år, så jag tänkte att vi kunde lägga lite slentriantid på att se några av min finaste julklappar. Själv hade jag som mål att alla julklappar jag gav bort skulle antingen vara handgjorda av mig, ätbara eller second hand-fynd. Och det gick faktiskt! Jag började sy necessärer i ett Svenskt Tenn-tyg redan i oktober, mina syskonbarn fick varsin julstrumpa med initial broderat i samma tyg som sina julklappar. Till Fredde stickar jag (fortfarande) en fiskartröja. Klart att han också ska ha en! Vi bakade saffrans biscotti, köpte goda viner och Fredrik fick också en burk Pärlans kolasås. I övrigt blev det loppisfyndade tröjor, skjortor och böcker. Och allt inslaget i papper jag också köpt begagnat.

Men vad fick jag själv i julklapp då? Vi tar en kik!

Av min moster Lallan fick jag denna otroligt fina bok om systrarna Jobs. Gocken och Lisbeth Jobs, och deras keramik och textilhantverk. En riktig ögonfest. För något år sedan tryckte Boråstapeter upp några av deras mönster som tapet, och i nästa lägenhet vill jag absolut ha en av dem! Av mamma fick jag en prenumeration på tidningen Hemslöjd. En rakt igenom ljuvlig tidning! Jag köpte fem nummer på loppis i sommar som jag har lusläst och tänkt på länge i efterhand. Så att det nu kommer trilla in hela året känns otroligt lyxigt.

Av Fredrik fick jag bland annat dessa strålande sugrör från Hay som jag suktat efter en längre tid. I glas och med en piprensare för ordentlig rengöring. Perfekt tunna och goda att dricka ur. Funkar lika bra till drinkar som frukostjuice. Jobbar nu på att dricka upp alla mina papperssugrör så dessa får riktigt glänsa i fred i barskåpet. Så länge jag kan minnas har jag fått Arabias julmuminmugg av min moster. Så också i år. Tycker 2020:s motiv var så fint och passande för året, som en snöstorm i motvid.

Och så fick jag, och Fredrik iofs – vi är ju sambos nu, dessa ljusstakar av mamma och pappa. Det är Fritz Nagel och Ceasar Stoffis modeller Stoff och Orion. Mamma och pappa har haft dem i huset i Agnäs hela mitt liv, och i somras sa jag att om det är något jag önskar mig i julklapp är det dem. Några Stoff hade jag själv, och planen är att utöka samlingen ytterligare, och kunna bygga ihop till en riktigt pampig kandelaber. Så nu står de där och lyser och blänker med rosiga ljus köpta på loppis.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page