top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fem önskningar.

Okej, egentligen är det försent att beställa hem böcker och få dem innan jul nu, men vissa av er kanske får slantar eller presentkort i julklapp så en lista på böcker som är extra fina skadar aldrig ändå. Detta är sådana som jag har på min adlibris önskelista eller bevakningslista och har haft hur länge som helst eller bara någon vecka. Klicka på bilderna för länkar.


61dqy6ivVpL._SL500_SS500_

Alan Moore, som gjort bland annat V for Vendetta, Watchmen och The Extraordinary league of gentlemen och så vidare, har även gjort denna. Lost Girls. Den handlar om Alice, Wendy och Dorothy från Underlandet, Ingenstans och Oz ni vet. De har nu vuxit upp och detta beskriv som en erotisk serie och det kan väl vara ett strålande alternativ till 50 nyanser.


002333f4_medium

Vill man ha en mer klassisk serietolkning av Dorothy och Oz har Enrique Fernandez, som gjort Den glädjelösa ön, gjort en serietolkning av den som ser väldigt fin ut.


alice's_wonderland_gift_book_jacket

Camille Rose Garcia har tolkat och illustrerat Alice i Underlandet på ett fantastiskt vis och även Snövit, både finns för en billig peng i inbundet format och jag blev så till mig nu när jag googlade dem att jag klickade hem båda på direkten.


Om-jag-var-din-hemmafru

6972863022_583b31cd8a_o

När vi ändå är inne i kokboksträsket vill jag även ha Linda Lomelinos tårbok. Jag vet inte vem jag skulle bjuda för jag själv är alltid mer förtjust i själva bakandet än ätandet men den är så fantastisk fin att jag vill ha den ändå.

Det får räcka så just nu, stora romaner och smala lyriksamlingar tycks inte locka just nu utan mest sådana böcker man kan ha framme och de är fina även om man inte läser dem.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page