• Clara Kron

Feber.


Författare: Maggie Stiefvater

Förlag: B.Wahlströms

Utgivningsår: 2011

Sidantal: 269

Betyg: 3/5

Recensions-ex: Ja

Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde vara lycklig. Men det är hon inte. En våldsam feber rasar i hennes kropp och för var dag som går växer vargen inom henne sig allt starkare och hotar att ta över hennes kropp. Kommer hon att förvandlas när vintern kommer?

Detta är del två i The Wolfes Of Mercy Falls. Jag tycker inte den klarar sig lika bra som ettan. Sam får aldrig ändan ut vagnen. Grace föräldrar gör en så stor personlighetsförändring så att de nästan verkar schizofrena. Grace själv låtsas att allt är bra lite för många gånger för mig. De enda jag egentligen tycker bär upp sina personligheter är Isabel och Cole. Även om de många gånger är förfärliga och skriker och härjar och tycker synd om sig själva så är de hela tiden medvetna om sig själva och det är val de gör. Snarare än att de andra bara lallar på.

Innehållsmässigt, hur boken är upplagd alltså, denna gång tycker jag inte att den är lika snygg. Det är inga temperaturer och en gång märkte jag till min fasa att namnet Cole var vänsterställt fastän det skall vara centrerat. Sådant stör det pedantiska i mig. Men jag tycker om att det är två till personer vi får följa denna gång, inte bara Sam och Grace i deras bubbla av kärlek.

Sångtexterna får det fortfarande att krypa i mig av obehag. Jag klarar verkligen inte av dem. De flesta engelska sångtexter blir hjälplöst hopplösa översatta och dessa i synnerhet. Jag antar att tanken är att man skall komma närmare Sam och förstå hur hans hjärta fungerar och att hans är en kreativ musikersjäl… Men det funkar ändå inte för mig.

Dock är det jag tagit upp hittills mest detaljer. Historien i stort är bra. Spänningen är där och jag vill läsa vidare och se hur det går, ibland kan det gå lite väl långsamt men ibland är vissa formuleringar fantastiska. Trots att jag inte tyckte precis lika mycket om denna del som den förra så ser jag ändå mycket fram emot den sista delen. Kanske inte så mycket att jag läser den på engelska. Men tillräckligt för att jag skall ha den på bevakning.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla