top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Förra veckans veganska mat.

Jag tänkte att vi skulle titta på ungefär vad jag äter under en vecka. För den som inte vet så är jag vegan förutom när det verkligen krisar. Detta är mat jag åt förra veckan. Så här tillexempel kan en stressad frukost se ut. En nötkräm med extra solsken. (Obs, åt frukt och kaffe på jobbet sen.)

En dag lunchade jag med Amanda och Annika på Falafelbaren. Jag tog vanlig falafel i pita, med lemonad till. Nu kanske ni tycker det är synd om mig som inte åt sötpotatisfries när de andra gjorde det men, 1, förra gången gjorde bara jag det – inte dem, och 2, jag fick smaka 🙂

De dagar jag börjar jobba på ETC efter lunch äter jag dock oftast lunch hemma. Tillexempel kan ett lunchbygge börja såhär. Med kaffe och bröd.

Min favorithyvelost som vegan är denna. Den är som typ vanlig herrgårds, otroligt harmlös men funkar liksom.

Mackorna fylldes med allehanda grönisar och sagda ost.

Och grillades i mitt mackjärn. Jag har ett sådant som en värmer på spisen och måste vända. Det är magiskt. Osten smälter till en dröm, det blir snygga ränder och krispigt. Serveras helst med sallad och hemmagjord kikärtsmajo.

En annan dag hade jag storhandling. Jag skulle säga att 95% av maten jag handlar handlas på Lidl. Den på Folkungagatan med Ica mittemot. Dit över går jag för Oatly- eller sojaprodukter, dock köper jag nog bara sojafärs som köttsubstitut? Och Goodstores egna korvar när det känns som ett behov. Denna vecka var det extrapris på Oreos, vilket är svingott och veganskt, så fick följa med hem.

Sojafärsen jag köper är Hälsans kök på storpack, och en dag hade jag potatis craving delux, så då gjorde jag riktig husman. Kokt potatis, biffar (i plättlägg = life hack!), gräddsås och lingonsylt!

Uppenbarligen hur gott som helst!

En kväll ville jag ha något gott, då slog jag på stort och popade popcorn och drack päronsaft. Popcornen jag köper är Coops egna smörpopcorn som, hör och häpna, är veganska.

En annan dag gjorde jag storkok på ungsgrönsaker och rostade kikärtor till. Detta var dock till mamma, till mig lagade jag grönsakssoppa efter mormors recept.

Sedan blev det helg. Jag, Annika och Amanda skulle ut och började kvällen med pizza från ett ställe vid Mariatorget. Den var mycket god, men kanske inte värd 120 kr? Dock lyckas jag aldrig smälta vegansk ost i min ugn utan att bränna den, så en får väl lyxa ibland.

Till efterrätt hade Annika gjort chokladbollar och jag fick med ljus i, vilket förhöjer all stämning.

Och en annan middag fick det bli rester med grillis för att fylla ut. Detta är en bolognese med belugalinser istället för färs, och spagettin är tjock och med hål i = extra festligt.

Tänker att jag ska bli bättre på att visa vad en kan äta som vegan, speciellt måste jag ju visa att frukostarna kan var tusen gånger roligare än upptill. Är det något ni klurar över när det kommer till veganmat? Smågodis kanske? Jag har allt tips och trix!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page