top of page
  • Skribentens bildClara Kron

För om det finns prinsessor så måste jag bli en prins.

Jag är faktiskt barnsligt förtjust i kungligheter och det är egentligen den enda typ av ”skvaller” jag bryr mig om, så länge det är godhjärtat sådant, för säger man något ont om Kronprinsessan får man sig en avlusning. Som Tage Danielsson i Sagor för barn över arton år ”Denna bok tillägnas farbror kungen, som genom sin blotta existens bevisar att vi lever i ett sagoland.” Och i dag skall prinsessan Estelle döpas och jag tyckte att vi tittar på några kungliga böcker.
Alan Bennetts Drottningen vänder blad är kort och underhållande om hur den engelska drottningen första gången kommer i kontakt med läsning.

Prinsessan Märtha Louise skrev boken Varför prinsar och prinsessor inte har krona på huvudet som jag tyvärr inte läst men den ser fin ut.

Frances Hodgson Burnetts klassiska A little princess är också fin och även filmatiseringen är relativt tjusig.
Lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry borde man läsa ofta och borde finnas i varje hem.

Drottning Silvias festklänningar av Cay Bond har jag bläddrat oräkneliga gånger i och oj vad Silvia har varit tjusig jämt.

Kiera Cass helt nya bok The Selection handlar 45 tjejer som får chansen om att tävla om att bli nästa prinsessa.

Det var dem, sen kan man ju givetvis plocka upp vilken tjusig sagosamlig som helst och se att den vimlar av kungligheter av alla de slag. Vilket man borde göra idag, tillexempel är sagan Minsta prinsessans äppelträd av Elsa Beskow underbar och finns med i rätt många svenska samlingar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page