top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Födelsedagslistan.

Idag fyller jag år! Så passar på att göra denna fina lista som jag sparat på i flera månader.


Hur mycket fyller du? Jag fyller 27! Legendåldern.

Känner du dig lika gammal som det du fyller? Nej. Inte ens lite. Kanske känner mig som 20, men samtidigt är jag väldigt nöjd med att inte längre vara 20, utan vet allt jag vet nu. När jag tänker på vad folk i 27 club hann med innan de dog känner jag mig väldigt efter.

Vad ska du göra idag på din födelsedag? Jag skall jobba, halvdag idag. Sedan tänkte jag förmodligen spendera resten av dagen på Svenska barnboksinstitutet där det är en temadag om serier för barn och unga. Sådant gillar ju dag.


Förknippar du din födelsedag med något särskilt? Inte mer än mer vår och fest, den ligger ju ganska fint till säsongsmässigt och det brukar oftast vara sol. Den ligger perfekt till emellan 1 maj, Harry Potter-dagen, May the 4th och Kristi himmelsfärd också, så det brukar kunna bli en hel vecka av fir.

Vad gjorde du på din födelsedag för ett år sedan? Förra året fyllde jag år på en söndag, jag hade haft margaritas+taco-fest kvällen innan, men på själva dagen tog jag, min moster och min bästis Ida båten från Slussen och gick på Junibackens Muminutställning. Den var så klart toppen.


Hur ser en perfekt födelsedag ut? Jag skulle gärna se att det var en ledig vardag. Vakna tidigt av sång och frukost och kanske några paket. Solsken utanför fönstret. Äta frukost långsamt och kanske ligga kvar i sängen och se någon serie eller läsa lite bok. Sen göra mig fin, gå ut i solen. Äta lunch eller middag på en vindstilla uteservering och dricka en födelsedagsdrink, kanske lite dans på kvällen. Men spara hela stressen med ett födelsedagskalas till en annan dag.

Kan du berätta om en födelsedag du minns extra tydligt? När jag fyllde 24 hade jag gigantisk födelsedags balkongfest, det kom mer än 81 personer. Solen sken, vi grillade och ölen var kall. Överlag har jag haft många stora kalas.

Om du fick önska dig en tårta, vad skulle det vara för någon då? En semmeltårta :O Vill så himla gärna ha en. Annars kladdig choklad. Jag är inte så förtjust i gräddtårtor.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page