top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Fåglarna ville höra mig svara en gång till.

Jag blev utmanad en gång till, oh så roligt! Denna gång av Bookbirds. Jag kommer nog inte göra några nya frågor själv, men att svara vill jag ju i alla fall!

1. Vilken är den vackraste boktiteln du vet?

Här har vi många, men några av dem är: Jag skulle vara din hund (om bara jag finge vara i din närhet), Jag behöver dig mer än jag älskar dig, och jag älskar dig så himla mycketVad är så skört att det bryts om du säger dess namn?, Primtalens ensamhet, All the sad young, literary men, The book of lost things, A sky full of kindness och Anything but lonely – stories about the end of the world.

2. Vad får dig att bli knäsvag?

Pojkar. Pojkar med glittrande ögon som tittar på mig. Hur dom luktar. Hur det lena i deras nacke känns. Hur dom ser ut när dom sover. När dom pratar om något riktigt passionerat. När dom ler. Givetvis inte alla pojkar. Men pojkar kommer alltid vara min eviga svaghet. Och med pojkar menar jag inte 8 åriga pojkar som cyklar. Jag menar unga män med skäggstubb och som kan kyssas så att marken försvinner under ens fötter.

3. När är du som lyckligast?

Jag är ju nästan alltid glad och lycklig. Men när jag är tillsammans med vänner, och ingenting speciellt egentligen händer. Man är mätt och glad, kanske lyssnar vi på musik och dricker en öl i solen och allting bara är som det ska och man inte längtar sig någon annan stans. Då är jag lycklig.

4. Hur ser din handstil ut?


Detta är när jag tar i, och skriver långsamt. Annars blir det en slarvigare version av det.

5. Var finns den bästa utsikten?

Utsikten från min stuga i norrland, åt vilket håll jag än tittar, slår det mesta. Skog, åkrar och ängar, och älv och gamla härliga hus åt alla håll. Typ såhär.


Hm. Jag kan ju sy och baka. Men det vet de flesta. Och så kan jag något sånär sjunga och spela piano. Jag har fruktansvärt bra minne och memorerar de märkligaste av saker som julkalendernas årtal. Jag kan också stå med benen ihop men med fötterna rakt ut åt sidorna utan att ramla…

7. Vad är det bästa med livet?

Att vi ens finns till! Att få möjligheten att gå efter vilken dröm vi vill. Att det finns så många platser på jorden att besöka, så många storslagna ting att uppleva. Och den stilla vardagen där allting är tillfreds.

8. Vilket är ditt favoritskiljetecken?

Jag gillar tankestreck. Hur de ofta leder till en förklaring, hur de används i boktitlar och kapiteltitlar. Hur när man skriver dem i word, man trycker först in ett vanligt bindestreck men när ingenting sätts ihop med det, utan det får hänga fritt, växer en miniminimilimeter.

9. Hur smakar den godaste glassen?

Det är utan tvekan after eight smakande glass, som är den enda jag köper när jag köper kulglass. Tre kulor after eight, tack!

10. Favoritljud?

Oh, denna frågade Miriam också mig. Men jag får väl tänka ut nya då. Knarret under skorna när första snön ligger kvar, den skrev jag visserligen i kommentarerna till förra inlägget men det gills. Jag har en kompis som skrattar som en hel gubbe, det är som om det bor en liten, tjock och skäggig sjöman som bubblar över när han skrattar. När brustabletter smälter.

11. Vad ska du göra i sommar?

I sommar skall jag jobba, och förhoppningsvis hitta ett nytt jobb. Jag hoppas också komma in på distanskurserna om Harry Potter och vampyrer. Jag skall ha minst två veckors semester och hoppas spendera den ena i Paris och den andra i norrland. Annars skall jag bara ligga i parken och dricka öl, läsa böcker, lyssna på bra musik, och umgås med de jag tycker om. Bada nattbad och åka på cykeläventyr. Hänga i Örnnästet, vilket jag kallar mamma och pappas lägenhet, när de inte är hemma och sommarregnet slår mot alla fönster. Jag skall kalasa till gryningen och kanske åka på någon festival och i största allmänhet ha en strålande sommar. Den skall, till skillnad från 2011s sommar, och egentligen 2010s med, inte kantas av krossat hjärta.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page