top of page
  • Skribentens bildClara Kron

En midsommarnattsdröm.

img_6264

I förra veckan var det midsommar! <3 Jag gillar ju sådant, och pyntade mig själv med broderier. Skärpet är nytt, ett fynd jag hittade på loppis för makalösa 15 riksdaler.


Dagen började med att min kompis Linus kom över till mig. Jag hade gjort vegansk sillunch med allt som var gott och åt kopiösa mängder.


Efter lunch och snaps gick vi till Södra Teatern där stången dignade och vi drack öl och såg ut över söder.


Sedan mötte vi Andrea och gick tillbaka till mig för middag. Vi åt massor av plock och efter maten kunde en roa sig med sin mobil eller Mario Kart.


Till efterrätt hade jag gjort en pavlova på kikärtsspad och vi drack irish coffee.


Vi hade fått förstärkning av Erik också! Och efter lite kaffedrinkar hade vi tänkt gå tillbaka till Södra Teatern men kön var ohemul så vi gick till Bullerbyn. Erik fick egentligen komma in han med, men rökte.


Men! Sen gick vi på skogsrave och mitt i festen hittade jag Hannes, Jonas och Robin.


Inne i skogen var det helt mörkt, men ovanför trädtopparna började solen gå upp igen.


Men rave kan ju bli ganska långsamt också, inte en enda Springsteen låt spelades tillexempel. Så när molnen bullade sig så här började min resa hem igen.


Och när jag kommit till Slussen hade solen nästan stigit upp helt. Förbannat fin midsommar.


Sen sov jag i ett år och klev upp till strålande sol och mådde oväntat bra. Så jag tog fram min inre husmor, städade, diskade ett hav, torkade golven, betalade alla räkningar och duschade. Höjdpunkten var såklart alla rester till lunch.


Framåt middagstid var världen så varm att jag höll på att smälte bort. Jag var hembjuden till Caroline på middag och hade köpt med mig piggelin så att vi inte dog.


Hon hade gjort jordens drömmigaste quesadillas och dukat fint.


Efter middagen gick vi på promenad runt i Midsommarkransen och vartenda hörn var blommig perfektion.


Sedan spelade vi en vända frågesport och drack kall kaffelikör innan jag tackade för mig.


Jag träffade lite kompisar i Rålis och skulle hänga med på rave igen, men när jag åkte hem för att byta skor där vid halv ett på natten så sa orken nej, och jag tittade på Muriels bröllop tills jag somnade istället. Så bra midsommarhelg. Hur var er?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page