top of page
  • Skribentens bildClara Kron

En dag på Moderna museet.

En lördag för ett tag sedan befann jag mig på Moderna museet. Jag var där med min klass i Visuell kommunikation från Konstfack och vi hade lyxen att få guidad visning. Det var såklart toppen. Vi började med att titta på samlingen, vilken består av konst från Magritte, Duchamp, Kandinsky, Dalí och Picasso bland annat. Det var fint att se och få det en glömt berättat för sig igen, sist jag var på guidad visning på Moderna gick jag nog i lågstadiet.

En av de tillfälliga utställningarna denna dag var Moki Cherrys ”Moment”. Den var mycket färgglad och textil, sånt gillar en ju. Applikationer och citat och glitter och hippie. Ville ta på alla konstverken. Och ta hem flera av dem.

Finalen denna dag var såklart Marina Abramović, som finns kvar i tio dagar till ifall ni vill se. Jag tyckte om utställningen, och den känns ju verkligen, men konsten var nästan snudd på för intensiv och självutplånande för min smak. Jag gick inte därifrån uppfylld och glad direkt, snarare tömd och trött, men även sådana utställningar är såklart också viktiga att se.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page