• Clara Kron

En bokbukett.

Idag vill Lyran att vi skall berätta om tre böcker med blommor i sin titel. Personligen brukar jag också alltid försöka begränsa mig till min egen bokhylla men idag var det verkligen svårt. Efter litet fuskande lyckades jag dock få ihop tre tappra titlar. Mer om tematrion finner ni här.

1. The golden lily av Richell Mead. Del två i VA’s spinn off serie Bloodlines som fokuserar på alkemisten Sidneys liv. En helt duglig bok men jag hoppas att farten ökar lite i bok tre, The indigo spell, som för övrigt tycks utkomma i februari.

2. I never promised you a rose garden av Hannah Green. Lyran har själv redan skrivit om denna bok, Ingen dans på rosor, som den heter på svenska. Men jag har den hemma enbart för att jag fann den hos mamma och älskade titeln. Den är alltså inte läst ännu, men jag blir verkligen sugen efter att läsa vad Lyran skriver om den. Däremot har jag lyssnat på den svängiga hiten från 70-talet med samma namn många gånger.

3. En doft av apelsin av Joanne Harris. Apelsiner har faktiskt blommor, ingen kan förneka det. Det var länge sedan jag läste denna bok, men jag minns hur fruktansvärt hemsk den var, det är verkligen ingen mor och dotter-relation att avundas det där. Dock bör jag väl antagligen läsa om den, det var så många år sedan jag läste den nu att jag knappast kan ha förstått hela. En annan anledning att läsa om är ju att pocketförlaget nu gett ut Harris böcker, Choklad, En doft av apelsin och En smak av vin med nya tjusiga omslag.


#goldenlily #hannahgreen #joanneharris

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla