top of page
  • Skribentens bildClara Kron

En begynnande djungel.


Förra söndagen tog jag mig för att plantera en mängd frön. TGR sålde ekologiska fröpåsar för fem kronor styck och jag sådde luktärt, morot, ärtor, persilja, solros, rädisa och annat gott. Lite mer än en vecka senare var de flesta redan högt uppe i skyn och för stora för sina bostäder. Så igår köpte jag med mig en 10 liters påse jord och bestämde mig för att plantera om. TGR hade även fått in nya frön och jag hade lagt både tomat och paprikafrön på tork.

Efter någon timma var det stökigt över allt, men alla skott var omplanterade i större krukor, och nya frön vad sådda. Blomsådden får vänta ett slag till – jag vet helt enkelt inte hur eller var jag skall få plats med allting. Drömmen hade ju varit en liten jordplätt. Men i värsta fall får jag väl donera det hela till släkt och familj uppe i Norrland, med mängder av jord. Men kul är det i alla fall. Har ni planterat något i år?

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page