top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Elva elefanter balanserade på en liten, liten utmaningstråd.

Jag blev precis utmanad av goa, rara Miriam som kom som en räddande ängel i kvällens tristes där det stod still i min blogghjärna. Tanken är som sådan, Miriam ställer mig, och 10 andra, 11 luriga frågor som jag sanningsenligen måste svara på. Sedan väljer jag ut 11 nya offer och skickar dem 11 nya frågor som jag lurat ut själv! Vi får se hur detta går!

Miriams frågor till mig:

1. Nämn en favoritscen från en fin film som du gillar så där extra mycket!


Jag har växt upp med att älska Amadeus, och på 3.05 när Salieri kröker på munnen och säger grazie signore sitter jag och kluckar som ett tjockt, litet, tecknat barn! Bästa jag vet! Skadeglädjen är här total mot stackars Salieri som skrivit så fint och blivit totalt överkörd av Mozart. Ofta händer det dessutom att själv går omkring och säger dessa ord, ibland med tillägg av MOHAHA efteråt. Då är jag i evil mode…

2. Vad är ditt favoritljud? 

Ljud? Jag trodde det stod djur först och skulle härja på om vargar och rävar. Men jaha. Okej. Om vi bortser från rent musikaliska ljud så älskar jag ljudet av regn på plåttak, när det riktigt skallrar och stormar och man får vara inne och se skräckfilm. Eller ljudet av pysslet på födelsedagensmorgon och man ligger och låtsas sova men hör allting. Pojkar som snarkar, förutsatt att detta är i takt, regelbundna snarkningar somnar jag som en dröm till. Och sist men inte minst, visserligen snudd på musikaliskt ljud, men ospecifikt ändå, är när min gode fader visslar. Då är livet som det ska.

3. Har du någon konstig fobi och i så fall vilken?

Får man räkna tics och tvångstankar hit? Det gör jag i alla fall. Jag går inte på a-brunnar. Inte på några brunnslock förutom k-brunnar. Detta växte ifrån de flesta men inte mig. Är en a-brunn placerad aningen mer till vänster av en trottoargata går jag på höger sida om den för då är det mindre ” träffyta”… Jag vill ha min ost utan några skidbackar, tack så mycket. Ost som hyvlats till från skidbackandet kan icke placeras på mackan utan äts upp i hyveljakt på plana skivor. Sen tycker jag inte om råttor, kräldjur eller andra liknande otyg av den vidriga sorten, men det gör väl de flesta inte.

4. Vilken är den finaste miljöbeskrivningen du läst om i en bok och bara dött av avundsjuka för att du inte var där på riktigt?

Jag vet inte om det riktigt är miljöbeskrivningarna som gjort det, då jag vill minnas de som spartanska men dels vill jag med till de delar av världen Åke Holmberg placerar Ture Sventon i. Pariset, öknen, London. Med hans 50tals fläkt värkar det så ljuvligt och enkelt. Sen, placera mig i nästan vilken Bradbury miljö som helst och jag kommer älska det. Även när det gör så ont att mitt hjärta brister, eller det är så hemsk att jag egentligen inte vill vara där alls. Men under hans penna är allt vackert.

5. Om du fick välja en valfri frisyr från någon tecknad karaktär, vems frisyr skulle du då sno?
Alla tre av dessa donnor, Swing Shift Cinderella, Poison Ivy och Jessica Rabbit har så där härligt rött hår som jag älskar. Och så har de massor av va-va-voom vilket jag också älskar. På ett inte helt orelaterat ämne, så tänkte jag blondera mig snart. Någon som vill tycka för eller emot?

6. Har du någon favoritlåt som alltid får dig att le när du hör den, även om du precis innan varit ledsen?

Solomon Burkes Cry to me får mig alltid på humör. Den sätter jag ofta på när jag är ledsen dessutom och tänker att, ”Ja, nu ska jag gråta ut till Solomon” men det har inte hänt en enda gång, jag blir bara så förbannat taggad varenda gång och problemen känns alltid lite mindre.

7. Vilken avslutad tv-serie skulle du vilja fick en extra säsong?

Nu har jag ju inte sett säsong två av Twin Peaks ännu, bara ettan, men nog kan jag tänka mig att en tredje hade varit trevlig att se fram emot. Annars av avslutade som jag har sett hela kan jag faktiskt inte komma på någon. JO! Oh nu kom jag på det! Att det inte blev en till säsong av Freaks and Geeks har hemsökt mig i flera år nu! Underbaraste serien någonsin!


8. Om du tvingades dejta Draco Malfoy (Harry Potter), Effie (Hunger games) eller James (Twilight)? Vem skulle du då välja?

Draco Malfoy givetvis, tänker bända på reglerna lite, jag dejtar Draco bara för att sedan göra slut med honom och sedan bli tillsammans med George Weasley. Vattentät plan.

9. Vilken är din favorit när det gäller övernaturliga varelser? Vad gillar du mest att läsa om?

Det har onekligen blivit många vampyrer, det går inte att bortse ifrån. Och det är trevligt. Men det kan skilja sig så fruktansvärt från bok till bok givetvis. Feer tycker jag nästan aldrig om. Någon renodlad varulvsbok har jag faktiskt inte läst (tips någon?), men jag kan tänka mig att jag skulle gilla dem då jag som tidigare nämnt gillar vargar och rävar. Egentligen är jag inte så specifik när det kommer till vilken varelse det är, gillar överlag när det är övernaturligt bara. Eller när det är en hel värld av massor av olika vidunder.

10. Vilken bok är du mest sugen på att läsa just nu? (behöver inte ha släppts)

Rör mig inte har jag varit taggad på länge, och särskilt sedan jag fick den i brevlådan. Samma sak med De utvalda : Monstrets dotterThe fault in our stars vill jag läsa för jag hoppas på att gråta sönder till den, det var länge sedan jag grät till en bok nu. Det är nog dem jag kommer på just precis nu.

11. Kan du något coolt partytrick, vad i så fall?

Egentligen är ju hela jag som ett vandrande party när det är dags för det. Jag dansar som om ingen ser, sjunger med, är alltid glad, klapprar runt i klackar hela natten, går alltid på efterfest, lagar fyllekäk till den som vill ha det, blir minsann aldrig arg och bråkig och så vidare. Dessutom kan jag svepa öl som en hel karl och öppna kapsyler med snusdosan. Och jag jobbar inte bakfylla heller, dagen efter är jag kvittrande glad igen och redo att hitta på nya äventyr. Förpestande i tv-soffan ätandes på en pizza hittar ni mig aldrig.

Jag utmanar (och hoppas de inte redan blivit utvalda, och precis som Miriam tänker jag inte tvinga er att delta, hur nu det skulle gå till.) :

BokfreakBokstävlarnaBoktjuven, Feurzeug, Fiktiviteter, LingonhjärtaMin andra blogg är en tidsmaskin, Ord och inga visor, Poplitt, Påhittade nöjen och Underbart bokberoende.

Mina 11 frågor är följande, jag försöker hålla mig aningen bokrelaterad:

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?

2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?

3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?

4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.

5. Har du någonsin haft eller har du en låtsas vän, osynlig alltså, Mållgan style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?

6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)

7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända? (Denna fråga pågrund av att innan jag fick denna utmaning ikväll inte hade någon som helst aning om vad jag skulle blogga om, trots att jag gärna ville)

8. Om du fick ett superhjälte/skurk alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?

9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?

10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?

11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just nu?

Hoppas att i alla fall någon av er vill vara med och svara, men det är som sagt inget tvång och jag tänker inte smälla er på fingrarna om ni inte gör det.

#amadeus #Bloggar

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page