top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Dire Straits, en bapelsinjävel, Bradbury och en minimalistisk regnbåge.

Det är klart. För stunden i alla fall. Det tog mycket längre tid än vad jag trodde det skulle göra. Men det blir ju så när man har roligt, och då gör det ingenting att det tar tid. Jag är mycket nöjd med min hylla och föreställer mig både det ena och det andra scenariot där jag sitter och skriver den ena efter den andra prisbelönta romanen och blickar upp mot min samling Bradburyd. Eller äter en nyttig apelsin medan jag skriver en avhandling som jag får stort A och guldstjärnor på. Eller hur jag helt enkelt dricker kaffe, bloggar och läser en bok där. Nu följer en bildejakulation för jag tyckte att detta som tagit sådan tid förtjänar att uppmärksammas i media.


Hyllan har en utdragbar bänkskiva! Fruktansvärt praktiskt! Även om jag aldrig använder mig av mitt skrivbord som står tre meter diagonalt åt vänster lever jag lyckligt i föreställningen om att det kommer bli annorlunda nu.


Olika böcker om att skriva så som Skriv om och om igen, Nya författarskolan, Skriv! och Att läsa och skriva. En kassaapparat agerar ledigt bokstöd och skrivboken med blogg idéer synes också på bild.


Pennor och gem i muminmuggar och en nr. 2 av tidningen Skriva, som jag inte hunnit läsa ännu, stor trivs de med.


LP-spelaren som för tillfället spelar Dire Straits Tunnel of Love, skräck, zombier, enhörningar, apelsin och alla mina nio Bradbury böcker. Jag tänker mig att de skall bli tvåsiffriga i antalet i år.


Jag kunde inte låta bli, då jag förut hade alla mina böcker färgkoordinerade men inte kunde hålla efter det när jag köpte nya böcker, så jag valde ut två av varje färg och gjorde det i liten skala. Sedan två smyckeskrinslådor. Harry Potter-grejen är nämligen en plåtlåta som ser bara ser ut som en bok, himla fiffigt, ingen som snor mina diamanter.


Några böcker som jag inbillar mig tycker väldigt mycket om just varandra men som inte kommer överens med de övriga böckerna jag äger. Dom lever nu i exil här, drogar ned sig och ligger runt. Mumintrollet är uppenbarligen på kurrikurriduttöarna.


I den ena lådan göms alla sladdar, laddare, hörlurar, minneskort och liknande till mina tekniska grunkor, men i den andra har jag skrivböcker, pennor och bläck för att känna mig som Alma när hon skriver ned Emils hyss och bibliotekskort för när jag skall låna ut böcker. Givetvis med tillhörande datumstämpel.


Och sist men inte minst måste funktionaliteten bevisas en gång till för den som tvivlade, här synes bokhyllan med bänkskiva infälld och med pall ihopfälld, smidigt och bra när man snabbt vill att det skall se prydligt ut när grabbar eller andra man vill imponera på kommer på besök. Eller komma åt LP-skivorna som döljer sig i underskåpet.

(För övrigt, försök att bortse från de fruktansvärda, aprikosa tapeterna med franska, oläsbara citat och bård. Hyr man i andra hand är det tydligen inte uppskattat att tapetsera om.)

#direstraits

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page