top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”Det var fruktansvärt smaklöst av henne att ha med sig ett parasoll på en kvällsbjudning, men


Titel: Själlös

Författare: Gail Carriger

Förlag: Styxx Fantasy

Sidantal: 364

Utgivningsår: 2012

Betyg: 5/5

Recensions-ex: Nej

Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och värst av allt halv­italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?

Jag hade spart på denna dyrgrip tills min fruktade bussresa på ringa 8h. Buss är aldrig roligt, och 8 timmar är ett oförtjänt straff. Men Själlös fick tiden att rusa iväg. Inte heller denna visste jag mycket om innan, då jag av princip försöker hålla mig borta från baksidetexter och dylikt innan boken är avklarad.

Men jag hade förstått att det skulle vara manicker och parasoller. Jag vill säga att jag var helt med på att det var en bok om varulvar och vampyrer, men det var jag inte alls så det var en mycket trevlig överraskning.

Det är en mycket bra värld att röra sig i, det här. Det är ett otroligt roande språk, och översättningen är, utan att ha läst originalet, också mycket bra. Och Styxx gör som vanligt ett fantastisk fint jobb. Så givetvis kommer jag behöva vänta in alla böcker på svenska. Fastän jag vet att de finns där ute, fyra till som lockar, på engelska.

Det blir en kort recension idag, egentligen har jag knappt tid att skriva ens denna svaga mängd, men jobbet kallar. Jag hoppas verkligen, hela tiden, att mitt bloggande skall bättras, men det är sommar, med mycket jobb och mycket sol och umgänge de få dagar jag inte jobbar. Så tyvärr försummas det. Men jag gör mitt allra bästa. Så medan jag gör annat, så kan ni läsa Själlös. För den är fantastisk.

Här nedan följer två bilder från min bussläsning av boken.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page