top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Det nya kontoret

Ett av mina nyårslöften var att fixa till hemma, särskilt sådant som har visat sig inte riktigt funka de här nästan två åren. Ett hörn som mest varit kaos är kontoret hemma. Så här såg det ut en helt vanlig dag utan städ, innan jag gjorde om.

Så när jag årets första helg hittade detta hyllsystem åkte allt som var där ut med huvudet före. Vi tar en titt på hur bra det blev!

Hyllan jag hittade känns som en kombo mellan klassiska Stringhyllor och Elfasystemen, men i rejäl teak. Det stod och kallade på mig på Röda korset. För en femhundring och lite gullande med pappa som är bilist fick jag hem det. Extra gullande gjorde att han hjälpte mig att sätta upp det. I förrådet hade jag även en liten ministring som jag fått av min moster, så den fick åka upp den med.

Här bor en bunt av mina favoritböcker, sådana som både är inspiration och ren fortbildning. Feminism, illustration och bilderböcker som alltid. Flaggan tas fram på högtidsstunder som födelsedagsfrukost eller namnsdagsfika.

Muminpappan bevakar allt och ser till att saker blir gjort. Jag har även startat en samling med kulärta skrivbordstillbehöver och fick i helgen utöka den med en orange dymo. Som synes behövs en grällare hålslagare.

I gamla hattaskar, som tydligen sålts på Konsum för en herrens massa år sedan, bor nu broderigrejer och vattenfärger. I andra lådor och burkar finns sysaker, kritor, alla elektroniska sladdar, färg på tub och liknande livsviktigt.

Äntligen har jag också en fungerande skrivare som är lätt att ta fram. På Tradera budade jag också hem en barnskrivmaskin, som fungerar som en dymo.

Mer viktiga böcker om skrivande, formgivning och barnböcker ryms här, tillsammans med min nåldyna i marmor.

På extrahyllan bor blommor, kamera och fåglar.

Och på bänkskivan ligger en av de senaste böckerna jag varit redaktör för. I lådorna ligger utskrivspapper, skrivböcker och en låda med allt som behövs för pyssel – självlysande stjärnor, bokmärken, glitter, tygbitar och spritpennor. Visst blev det nya kontoret bättre? Allt från det förra rymdes, men det känns ändå som att det tar mycket mindre plats.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page