top of page
  • Skribentens bildClara Kron

”Det finns cava, det finns en fest på en balkong, all night long. Och vi kan gå dit sen. Men h

Hej! Välkommen hit, ut till min balkong. Jag tänkte vi skulle se hur livet levs här. Först och främst – här är livet bara gott. Solen skiner jämt, kaffet är varmt och ölen evigt kall. En får plats för fler än en kan tro och genom bladverken skymtar båtar och broöppningar. Mycket bättre blir det inte.


Jag flyttade ju till denna klippa för lite mer än ett år sedan, och mina gamla balkongmöbler fick snällt flytta med. Men i år har familjen utökats med balkonglådor. I dessa har jag planerat, jordgubbe-persilja-jordgubbe till väster, och tomat-tomat-tomat-chili i den föröver. Det som sticker upp nertill är en stackars hallonbuske som aldrig riktigt tar sig.


I den tredje och sista lådan riktigt frodas det dock. Där bor festplantorna, nämligen mynta till drinkar och koriander till i princip all go mat, men särskilt till tacos, såklart.


En dag blev inneplantorna utskickade på kollo på balkongen då jag körde storstädning inför fullskalig sommar. Fikonträd, basilika, prickbegonior, elefantöron och såklart pelargoner fick alla samsas om solskenet medan jag fejjade loss där inne. De trivdes, som ni ser.


Två till som trivs på balkong är jag och Emelie. Vi spenderade en fredagseftermiddag där, med sagda kalla öl och en hop skvaller. När solen sedan gick ner så tog vi buss 53 ner till stan och mötte upp hela Lines för mera öl. Sämre kan en sannerligen ha det!


En annan helgdag, troligtvis dagen därpå, kom Ida över innan jag ens bytt om från morgonrock. Vi har känt varandra i 22 år i år, och får aldrig slut på saker att prata om, så numer hänvisar vi till varandra som särbos. Känns heligt och härligt.


En annan helgdag, eller kanske vardag, drog jag på mig favoritbaddräkten just nu och samlade ihop fräknar så gott jag kunde på balkongen. Läste böcker, låg på soffan och sippade kaffe. Såg solen stiga och sjunka. Nog så.


Och sedan var det visst dags för Håkan-konsert och solen sken. Ida och jag hade gjort oss vårt finaste och köpt matchande sjömansöls.


Vi bjöd över fler gäster till vår balkong! Tillexempel Nikke kom farandes från Medis. Han fick en dubbeldäckare bestående av kaffe i ena handen och bubbel i andra. Och efter tillräckligt många timmar av solsken tog vi oss till Stadion för lite rullande åska.

Låtcitat: Jonathan Johansson – Sommarkläder.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page