top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Denna dagen, ett långt liv.

Jag har precis kommit hem från Beckmans och slängt i mig lite mat och skall till jobbet om en timma ungefär. Men det var mycket trevligt idag och jag fick tips om en underbar hemsida som jag nu tänkte tipsa er om!


Först och främst, den genialiska hemsidan Small Demons. Den går ut på att i böcker finns det ju alltid en viss mån intertextuallitet, mer eller mindre, och mer eller mindre uppenbar. Som exempel när de pratar om andra böcker i böcker. Eller när de besöker en faktiskt plats i en fiktiv bok. Eller köper något från ett faktiskt märkte. Ni fattar. Allt sådant finns taggat här. Eller ambitionen är att det ska bli taggat i alla fall. Jag sökte som exempel på Fahrenheit 451 och fick lära mig att den är omnämnd i Julian Barnes Metroland.

Sen vet jag inte hur jag har missat det men Pottermore är öppen för alla att anmäla sig till nu! Hurra!

#fahrenheit451 #julianbarnes #metroland

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page