top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Den södermalmska loppisrundan

Nu ska ni få den, den samlade loppis- och vintagerundan jag allt som oftast tar. Jag brukar cykla från klippan, längst med vattnet och de snygga båtarna, förbi Blecktornsparken (och klappa på lite får eller grisar om de är ute) och sedan starta i Skanstull. Det är en ypperlig runda och jag har nog aldrig kommit hem tomhänt. Nu börjar vi!

Återvinnarna, Götgatan 105

Vi börjar på Återvinnarna. Här är det bösigt, billigt och härligt. Och stort! Det finns möbler, kläder, husgeråd och textil. Här har jag fyndat allt från Josef Frank-tyg och vintageklänningar till skirt gammalt julpynt. Det är också hit jag alltid går innan jag går till järnaffären ifall jag behöver något verktyg eller material till diverse projekt.

Myrorna, Götgatan 79

Sedan susar vi vidare till Myrorna lite längre ner på Götgatan. Också en stor butik i två våningar. Här finns dock inga möbler, men desto mer kläder, böcker och husgeråd. Det är mycket relativt nyproducerat och kanske inte livets fyndchanser här men väl värt ett besök ändå för en vet ju aldrig. Senast köpte jag en Le Creuset-kastrull med handtag där som vi använder så gott som dagligen!

Röda Korset, Östgötagatan 67

Efter Myrorna cyklar vi tvärgatan in till Östgötagatan och Röda Korset. Även detta är en stor butik i två våningar med allt en kan behöva, inklusive möbler. Jag köpte ett hyllsystem i teak här för några år sedan till exempel. Men de har också gott om tavlor och båtkaptenen som vakar över mitt piano är härifrån. Vägg i vägg med butiken har de även ett café, vilket är perfekt för vid det här laget är en hungrig.

Pop, Åsögatan 140

På Åsögatan hittar vi sedan Pop! Hit går en för att hälsa på Saga och Björn men också för att försvinna in i metervis med otroliga vintagekläder. Vill du ha en mockajacka med fransar? Gå till Pop. V-jeans? Pop! Klänning med vida ärmar? Pop! Så gott som alla vintagedrömmar kan uppfyllas här!

Stadsmissionen, Skånegatan 75

Näst sista stopp på turen är Stadsmissionen på Nytorget. Här är främst fokus på kläder och lite köksporslin, men trots det hittar en nästan alltid något en vill ha här. Här köpte jag till exempel en otrolig kjol från Rodebjer med mönster av Jobs, som jag trånat efter på tradera i år, men som alltid gått på tok för högt.

Ersta Second Hand, Erstagatan 3F

Sist ut på turen är Ersta Second hand och då är jag nästan tillbaka hemma igen, bara en bro bort. Ersta ligger lite tjommigt till om en inte bor i närheten, men det är värt det. Och tvåans buss tillbaka till Slussen ligger jättenära. Ytterligare en stor butik med allt ett hem kan önska och fyndchansen är hög. Här har jag köpt en soffa, mer kläder än jag kan räkna, tyg till projekt och massor av böcker.


Efter denna loppisrunda brukar jag cykla hem med sadelväskorna fulla av fynd. Vilka är era bästa second hand-affärer i Stockholm?

1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page