top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Den ärliga listan.

3 guilty pleasures? 1. Sminktutorials på youtube <3 2. Att hashtagga på Instagram och få likes. 3. Helt menlösa mobilspel.

24C393E000000578-2911973-image-a-142_1421430650998

När grät du senast och varför? I lördag när det var Samernas nationaldag och jag började tänka på kolonisering och strukturellt förtryck och urbefolkningar som fortfarande behöver slåss för sina jaktmarker och ni vet, tankarna rullade iväg. Dock inte storgråt. Var på Ica. Senaste storgråten var när jag såg tre avsnitt av Call the midwife i rad, alltid stor gråtpotential.

När kan du verkligen, verkligen vara dig själv? När jag hasar runt hemma i bara mjukisbyxor och sorterar böcker eller donar, när jag får diskutera eller konsumera barnkultur eller när jag är med Ida och Kajsa. Samt i Norrland lite mer överlag.

Tre saker du avskyr? 1. Tråkiga killar som pratar och pratar och pratar och tror att de är så jävla fly när det egentligen var du som skulle berätta en jävligt viktig grej. Jag hatar att inte få prata till punkt eller att inte bli lyssnad på. 2. Att prata inför folk, uppträda eller bli sjungen för på födelsedag. Alltså, jag kan hålla låda för en hel aula bara det inte är tänkt att fokus ska ligga på mig som när en sitter i sin stol och kommenterar något. Men att stå där uppe och att folk förväntar sig saker av en. HUVA! 3. Lukten av stekt ägg.

Hur var du i skolan? Jag fick IG i religion på grund av meningsskiljaktigheter med den superkristna läraren och hoppade av tyskan, min mentor i högstadiet döpte sin dotter efter mig, när jag gick i lågstadiet fick jag gå ut och springa av mig så fort jag behövde (ofta), jag skolkade en massa men hade MVG i nästan alla ämnen, levde om massor men var nog ganska snäll med.

string-varumarke

Vad blir du stressad av? Oordning där det skall vara ordning. Klassisk OCD/Asbergers-stress alltså, tillexempel; böcker som inte står i raka rader, saker som ligger snett, när text inte har rak högerkant, när en ställer in böcker från Frankrike eller Tyskland i bokhyllan och bokryggens text ligger åt motsatt håll, när bokserier byter omslag ett par böcker in, när inte alla böcker i en serie översätts till svenska och liknande. Och när folk är långsamma, även om vi inte har bråttom.

3 saker du älskar? 1. Att lägga mig i en helt renbäddad säng och titta på ett avsnitt av någon kostymdrameserie efter att ha längtat en hel dag. 2. Att ha en helt ledig dag att fylla med vad jag vill. 3. Känslan av att hitta ett riktigt fynd på loppis – en första utgåva tillexempel.

Hur tror du att andra uppfattar dig? Jag tror att de flesta uppfattar mig som sur, inte lika smart som jag är, introvert och kanske blyg. Det är dock fram tills att jag öppnar munnen. Sedan inser de att jag är både snäll och smart, samt dessutom rolig, som en bonus, och att surheten bara är RBF.

Hur uppfattar du dig själv? Snäll, glad, smart, kreativ, väldigt nördig, betydligt klumpigare och osmidigare än vad som kanske framgår. Alltså har tillexempel noll game och dessutom sociala medier tourettes när jag ska försöka formulera mig till killar.

En situation du tycker är jobbig: Att prata inför folk då, att komma försent, att göra folk besvikna, att ringa folk, att svara i telefon, att göra fel, att be om hjälp, att hälsa på folk. Tycker så himla mycket är jobbigt och läskigt.

Tre otippade saker om mig: 1. Jag har inte rest utomlands sedan jag tog studenten för sju år sedan, på grund av jobbjobbjobb pluggapluggaplugga. Nu har jag dock två examina och ett antal andra fina diplom att tacka för det, men börjar tänka att det är dags att resa nu. 2. Jag brukade både snusa minst en dosa om dagen i tio år och äta massor av kött, sen slutade jag snusa och blev vegan från en dag till en annan utan återfall bara för att jag bestämde mig. 3. Jag kan inte för mitt liv dyka. Förstår inte hur en gör.

När känner du dig som vackrast? Personligen gillar jag inte uttrycket vacker, tycker det känns så himla stoiskt och förlegat i nationalromantiska ideal – långa blonda lockar och sådär. Så vacker känner jag mig väl kanske när jag är nyvaken och har en bra huddag och ligger bland några vita lakan kanske. Snygg däremot är enklare, det är sådant som går att fånga på en selfie i rätt vinkel nästan vilken dag som helst. Men överlag går jag inte direkt och reflekterar över varken min vackerhet eller snygghet, vilket iofs är ett privilegium som såklart kommer av att ligga relativt bra till gällande rådande normer.

Vad skrattade du åt senast? Jag pratade i telefon med Ida för någon timma sedan och då är det ju alltid skämt och skratt.

Något du funderat mycket över? Ska jag skaffa internet nu eller vänta tills [om] jag flyttar till Stockholm? Ska jag byta bokhyllor nu eller vänta tills [om] jag flyttar till Stockholm? Ska jag köpa ett piano nu eller vänta tills [om] jag flyttar till Stockholm?

original

Tre saker du är rädd för? 1. När det knäpper eller låter hemma hos en när en är själv men måste gå upp och kolla vad det var. 2. Hur hatet tar mer och mer plats i både Sverige och Europa, och världen. Hur det sipprar sig in och förblindar folk. Våldtäktsmän, mördare, rasister, män i grupp, att åka taxi själv. 3. Ni vet den där känslan en kan få ibland under PMS och allt känns helt onödigt hopplöst ångest ångest ångest döden döden? Att vakna så en morgon och sedan går det inte över mer.

Ett smart tips du lärt dig på sistone? Att frysa in kokt pasta och sen ha redo att slänga ner i en snabb sås som puttrar i en panna. Överlag frysen, fryser allt från bananskivor till smoothies till vindruvor till drinkar nu för tiden. Älskar frysen.

Ett yrke du tror att du skulle vara dålig på? Bilförsäljare, bankman, kundtjänstmedarbetare, fiskansvarig på mataffär. Många yrken jag skulle suga på.

Slutligen, ett yrke du tror att du skulle vara bra på? Grafisk formgivare, kuliss- eller kostymansvarig på teater, sminkös och bagare kanske!

cf178b177b1f19999ac662eab22d4ccf

Listan hittade jag hos Sandra, och bilderna kommer från min pinterest.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page