• Clara Kron

De 47 böckerna som inte räknas.


trollbunden-hft-1-sagan-om-isfolket

Häromveckan följde jag med Kalle till Göteborg. Han har en skruttig bil utan stereo och värme. Så filt och böcker var det som stod på packlistan för min del, och matsäck såklart. Klockan halv fem på morgonen kunde jag inte bestämma mig riktigt för vilken av mina böcker jag faktiskt skulle ta med mig. Så i rask fart packade jag ned de två första delarna av Sagan om Isfolket.

Nu, cirka en vecka senare, har jag läst fram till del nio. Och det är trevlig omläsning. Jag gillar att återbesöka Gråstensholm och Lindallén och förtvivlar när någon av favoriterna dör. Läsandet innan dessa böcker har gått lite segt men nu är jag verkligen i farten igen och tror att de 47 delarna strax är utlästa. Hade jag haft ett mål att läsa 100 böcker år 2013 skulle hälften snart vara avklarat. Men.

Av någon anledning gills dessa böcker inte för mig. Jag har ingen som helst plan på att recensera dessa böcker. På sin höjd kanske skriva något övergripande när alla är utlästa. Men vem försöker jag lura, att skriva en enda recension om 47 böcker kommer knappast göra en enda av de böckerna rättvisa. Men det är som om dessa böcker inte gills, att de timmar jag spenderar med dem, hur mycket jag än trivs eller inte, inte riktigt räknas till läsning. Det kanske är mer som att slött se en tv-serie. Fast ändå inte, jag är betydligt mer engagerad här. Bryr mig om karaktärerna och förfäras, gläds åt att jag glömt många av intrigerna och så vidare.

Jag undrar ändå vad är det som får mig att tycka att de inte gills, att de inte är ”värdiga”, eller att de inte behövs skrivas om. Har ni några böcker som ni helt sonika räknar bort eller tänker att ”Njä den hör nog inte hemma på bloggen ändå?”

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla