top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Dagens fångst.

Idag har jag för första gången på länge fyndat böcker på Röda Korset. Detta är vad som införskaffades:


Två klassiker av P.G. Wodehouse; Som det anstår en Wooster och Blixt och dunder. Har inte hunnit läsa honom ännu men jag köper oftast hans böcker ändå, i alla fall de om Jeeves och de mes tjusiga omslag, som dessa, med tanken att plöja igenom dem någon sommar.


Den långa flykten av Richard Adams som också den skall vara en riktig klassiker som jag heller inte tagit mig för att läsa ännu.


Och sist men inte minst Barn och böcker – en orientering av Greta Bolin, Eva von Zweigbergk och Mary Örvig som jag redan älskar; ”Jules Verne fick många efterföljare, men han hade föregångare också inom framtidsvisionens område. Specialisterna diskuterar vad som är SF (science fiction) och enligt Roland Alderberth (jfr Science fiction, Vandringar med böcker nr 4, 1968) är SF ”upplevelser i havsdjupen, jordens inre och framtiden, robotar och cybernetik, tidsresor och urtidsresor, och inte minst politiska utopier och antiutopier”. Med utgångspunkt från denna definition skulle en hel del barnlitteratur vara SF: de fantastiska berättelserna och alla åkturerna i tid och rum.

#julesverne #pgwodehouse

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page