• Clara Kron

Da Capo-onsdag: Sagor för barn över 18 år.


När jag gick i åttan och var på klassresa, med min hopplöst bråkiga skolklass, och vi levde om som bara den på i den där kollogården eller var vi nu var, så vår lärare bestämde sig för att läsa ur Tage Danielssons Paket för oss, närmare bestämt Sagan om Romeo och Julia ur Sagor för barn över 18 år. Han gjorde det fantastiskt bra och med röster och allt så när jag kom hem skrotade jag fram mammas ex av boken och sedan dess har jag älskat denna lilla bok och läst om mängder av gånger.. Dels för inledningen som är ljuvlig;

Denna bok tillägnas FARBROR KUNGEN som genom sin blotta existens bevisar att vi lever i ett sagoland.

Men också för att alla sagor är fantastiska, mina favoriter är Sagan om busschaffören som tänkte va fan, Sagan om Jonne och Nicke och om jag inte minns fel så är Sagan om Karl Bertil Johnssons julafton med när man läser boken i Paket. Tyvärr finns bok inte i tryck längre, en mindre skandal, men den är lätt att få tag på, på antikvarat och loppisar, och finns alltså både enskild och i den stora boken Paket. Och hos de flesta bra föräldrar att sno till sig!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla