• Clara Kron

Bokbloggsjerka.

Detta är något nytt för mig. Det kallas tydligen jerka. Jag ser bara tuggummit jenka framför mig men nåväl. Det är någon form av fråga varje vecka och det är bara att svara. Vilket jag ska göra. Jag hittade den hos Annikas Litteratur- och Kulturblogg.

Om du fysiskt skulle kunna förflytta dig in i en bok eller en serie, vilken skulle det vara och varför? (Det är naturligtvis tillåtet att nämna hur många böcker eller serier du vill då jag vet hur svårt det är att välja endast en.)

Jag skulle såklart vilja vara en medlem i Harry Potters värld men det är så självklart att jag lämnar det svaret därhän och tänker efter litet istället.

Jag måste ju också tänka på att när man ändå ska välja måste jag ju passa på, inget nutida vanligt som jag rent hypotetiskt sett skulle kunna vara del av.

Ur en utforskande vinkel men inte favoriserande, om jag uttrycker det så, hade det varit intressant och se hur man förbehöll sig i både Ray Bradburys värld i Farenhight 451 och i Lewis Carrolls Underland. Men det är som sagt inget jag önskar mig. Jag vill egentligen bara se vilken sida jag är på, ond eller god.

Nu kom jag på det, om jag tänker att jag inte är huvudperson, men ändå vill vara lycklig och ha en bra chans att få det fint och bra och allt är sommar så vill jag nog faktiskt vara en del av Mumindalen. Hur fantastiskt skulle inte det var? Jag hoppas då alltså att jag inte är någon Fillifjonka utan kanske en kusin till valfri Mumin som får allt det härliga och får äta mycket sylt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla