top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Bästa kapitelboken.

Dag två i denna listserie, höll nästan på att glömma bort den men icke. Idag är det tal om Bästa kapitelboken för min del. Och jag har som ni kanske märkt två listor igång samtidigt och ibland passar ju samma bok inte bara in flera gånger på olika listor, utan dessutom flera gånger på olika listor. Därför skall jag försöka att inte välja samma bok mer än en gång, eller från samma bok mer än en gång. Det kommer vara svårt som bara den men omväxling förnyar ju som bekant. Annars blir det hemskt mycket Harry Potter dessutom. Och vi känner ju alla redan till storheten med de böckerna.

Så idag för kapitelbok har jag valt att slå ett slag för Ture Sventon. I allmänhet och i synnerhet den tjocka Ture Sventon, privatdetektiv av Åke Holmberg som inte bara innehåller den första boken med samma namn utan också Ture Sventon i öknen och Ture Sventon i London. Jag älskar Ture Sventon och jag älskar de härliga bilderna, och jag kan verkligen rekommendera att införskaffa böckerna på ljudbok, helst kassettband så det blir lite härligt knaster. De är fantastiska att lyssna på när man skall sova och för bara några år sedan gjordes det en väldigt bra radioteater av Ture Sventon i Öknen. Här kommer lite bilder från boken, och om någon mot all för modan vet hur jag kan hitta Ture Sventon i spökhuset får ni gärna hojta till då det är den enda jag inte har.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page