top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Augustgalan.

Som ni säkert redan vet så var jag Augustambassadör 2016, och sent om sider tänkte jag äntligen och ordentligen visa hur det såg ut på själva galan. Ni såg ju säkert en del redan på min Instagram, där jag lade upp i realtid. Men ett riktigt bildfyllt inlägg skadar ju aldrig, speciellt inte när jag dessutom hade systemkameran med mig!

1
2

Det var redan mörkt när jag anlände till Konserthuset på Hötorget, men pelarna glimrade av fest.

3
4
5

Inne i foajén var det fullt av folk, och bubbelglas i drivor. Statyerna tittade avundsjukt på.

6

Medan jag drack ett glas och tjuvfotade P.O. Engquist, hejhej!

7

Så ringde det i klockan och alla fick brott att samla sig!

8
9

Jag passade på att ta några foton av de fantastiska lokalerna på väg upp till balkongen.

10

Där utsikten över galan var perfekt.

11

Konferencier för galan var Niklas Strömstedt som var både rolig och påläst.

12

Kulminister och bosslady Alice Bah Kuhnke delade ut Lilla Augustpriset till Sigrid Nikka för hennes novell Då rallarosen blommar med motiveringen ”En välskriven text med vacker gestaltning, rytmiskt språk och omvälvande känslor.”

13

Sen var det dags för barn- och ungdomskategorin, och vann gjorde Ann-Helén Laestadius med sin Tio över ett, vilken jag ju hoppades på. Och så fantastiskt fin Ann-Helén var i sin kolt! <3

14

Kvällens underhållning stod magiska Anna Ternheim för, och när hon framförde Ulf Lundells Hon gör mig galen fick nog alla gåshud. Se bara, filmade hela för er:

15
16

Efter prisdelningen samlades alla vinnare, förutom Sigrid Nikka och Ann-Helén Laestadius så vann även Nina Burton för sin Gutenberggalaxens nova och Lina Wollf med sin De polyglotta älskarna.

17
18

Efter pressintervjuer och fotografering för vinnarna bjöds det på buffétallrik, tryfflar och vin. Jag hade otroligt trevligt med andra bloggare, som Paula, Katta och Sofia från En förbannad podd, Agnes och Johanna bland annat. Så roligt att lära känna folk som är pepp på samma saker som en själv!

19
20
21

Sen kom jag hem med detta fina i kvällens handväska, något att spara till en blivande scrapbook kanske, men tänkte att ni, precis som jag, tycker det är roligt se. En magisk kväll, otroligt fint ordnad av Förläggarföreningen och Fascinera event!

#annhelénlaestadius #augustambassadör16 #augustpriset16

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page