top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Att göra vår i ett skåp.


I torsdags efter jobbet hade jag en så himla bra loppisdag, som kulminerade på redan första ställer med att jag stod axeliaxel med Gösta Ekman och utforskade samma bokhyla. (Han köpte Bråkmakarna av Ulf Nilsson). Efter det mötet hittade jag bara fina saker, lucky charm Gösta heter han nu. Allt detta fina. Det prickiga är två hellånga gardiner i tunt tyg. Jag velar mellan att behålla dem som gardiner eller att sy en klänning av dem, vad tycker ni?

Sedan fann jag två koppar av en modell från Gefle som jag redan hade en ensam kopp utav, älskar när sådant händer. Tycker så mycket om den där väldigt runda, vida modellen också. Och guldet, så klart.


På Röda Korset hittade jag detta stycke hantverk, en tunn liten halsduk med tillhörande hätta. För 20 kr stycket var det givetvis fyndens fynd. De verkar vara gjorda på 40-talet och är härligt stickiga av riktig ylle.

I och med mina nya koppar bestämde jag mig för att det var dags för att städa ur vintern ur köksskåpet. Här har ju servisen jag ärvt av mormor fått husera de senaste månaderna, tillsammans med de fina Elsa Beskow-glöggmuggarna. Men nu är vi ändå i februari och trots att snön ligger kvar och minusgrader härskar kändes det dags att byta.

Så här ser det ut istället nu, med de nya Gefle-kopparna, Salix har fått komma fram ur gömmorna, likaså Party av Marianne Westman, Flora och Karin Björquists Röd kant samt ett par Marimekkomuggar. Egentligen råder det ju koppstopp hemma hos mig med tanke på att jag samlar på Muminmuggarna, men jag passade på att rensa ut ett par nu när jag ändå piffade.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page