top of page
  • Skribentens bildClara Kron

ALMA-utmaningen.


Hos Lyran kan man i sommar vara med på Klassikersommar, där man skall läsa två-tre klassiker under denna sommar. För min del tror jag att det kanske som bäst blir en klassiker i sommar och väljer därför att inte vara med, men uppmanar alla er som vill ha en spark i baken att vara det.

Nu däremot, efter att ha läst min tredje ALMA-pristagare i form av Shaun Tan har jag bestämt mig för att läsa alla ALMA-pristagare. Detta får ta den tid det tar, men skall gärna vara avklarat innan år 2012 är över. Jag väljer ut en bok per vinnare att läsa, för att detta skall bli så pass ordentligt som möjligt så läser jag även av de två, förutom Shaun, som jag redan läst också, då det var så länge sedan sist.

Det jag kommer att läsa är följande:

2003 Till vildingarnas land av Maurice Sendake, som alltid förtjänar en omläsning

2003 Ingen särskild av Christine Nöstlinger, som jag tidigare läst böcker av, men jag minns inte denna.

2004 Sängen av Lygia Bojunga, som jag aldrig läst något av.

2005 Det förtrollade urverket av Phillip Pullman, Den mörka materian-serien är nog att hoppas på för mycket, och denna har jag också hemma.

2005 Sussa och Natti av Ryôji Arai, som jag inte alls läst något av.

2006 Gilly Hopkins hittar hem av Katherine Paterson, som jag också har hemma men inte läst ännu.

2007 – Detta år fick Banco del Libro priset som är en organisation för barnlitteratur så ingen författare/eller illustratör att läsa bok av här inte.

2008 Torsdagsbarn av Sonya Hartnett, som jag ändå tänkt läsa länge.

2009 – Då fick Tamerinstitutet så ingen bok här heller.

2010 Den lille mannen och Gud av Kitty Crowther, en bok som jag också har velat läsa länge.

2011 Ankomsten av Shaun Tan, jag har ju ändå verkligen velat läsa denna så det gör inget att jag redan läst en av honom nu, ingenting alls faktiskt.

2012 Boken om allting av Guus Kuijer, som jag inte alls stött på tidigare.

Det var alla år och alla böcker jag har valt ut, känn er varmt välkomna att delta i denna utmaning, man kan nöja sig med att bara läsa ett par vinnare eller som jag gå loss på hela bunten.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page