• Clara Kron

A continuing story of survival horror

Jag har inte bloggat på hjälplöst länge, och då kunde det hoppas att jag hade haft sommarlov, bara druckit öl och lapat sol. Icke. Jag har skaffat mig ett jobb, och jobbat konstant känns det som. Jag har även flyttat och det är fullkomlig kaos bland mina böcker vilket såklart gör ont i hjärtat. Och jag vill inte packa upp bokfyllor och böcker innan jag fått tapetsera, tapeterna nu är persikofärgade, med citat på franska och bård… Och jag har spenderat ett par dagar i norrland utan internet. Och ovanpå det har böcker varit emot mig. Men nu tammetusan kommer återkomsten. Jag tänkte börja lite lätt med ett seriealbum jag har läst.


Titel: The Walking Dead – Tills Döden Skiljer Oss Åt

Förlag: Apart Förlag

Utgivningsår: 2011

Sidantal: 114

Betyg: 5/5

Recensions-ex: Nej

En epidemi av apokalyptiskt format har svept över världen och väckt de döda till liv. Smittan har på bara några månader fått civilisationen att kollapsa; kvar finns inga myndigheter, inga affärer, ingen post eller kabel-tv.

En av få överlevande i denna skrämmande framtid är Rick Grimes. Alldeles nyss var han en fridfull amerikansk småstadspolis. Skild från sin familj får han kämpa på liv och död för att försöka finna sin fru och sitt barn. Vilka är egentligen farligast? De döda eller de levande?

I en värld befolkad av döda tvingas vi till slut att börja leva.

Först och främst, A och O! Var inte en idiot som jag, köp inte den svenska översättningen. Inte att den tycks vara sämre eller att den var dåligt översatt eller något sådan, nej, nej. Översättningen var strålande och egentligen tycker jag att de svenska omslagen är bättre. Men. Jag kan tänka mig att många, precis som jag, gillar att ha alla volymer av vilken bok/serie-serie som helst i samma format genomgående. På engelska finns det redan fem volymer av serien att införskaffa medan det på svenska bara finns denna enda. Och så fort denna var över ville jag läsa mer, och nu måste jag vänta på nummer två på svenska så att alla är likadana. Irriterande. Nåväl.

Serien är magnifik. Jag har bara sett de två första TV-avsnitten så jag var inte full av spoilers när jag läste den. TV-serien verkar absolut bra men jag vågade inte se den själv om det skulle komma något riktigt rysligt. Hur som helst. Seriens skapare Robert Kirkman skriver i sitt förord att han alltid har undrat vad som händer med människorna i zombiefilmer inte bara medan de försöker överleva zombiersarna utan också efteråt och tanken är därför att vi skall få följa huvudpersonen Rick Grimes under en mycket lång tid. Vilket jag älskar då jag många gånger också undrat ”Men nu då? Vad händer nu?” när jag har sett en riktigt bra zombie-film.

Teckningarna är underbara och de passar verkligen till historien också. Det är spännande och händelserikt på det bästa sätt och den går inte alls att lägga i från sig. Kort sagt precis vad jag har väntat på att få läsa hela sommaren. Köp den nu. Nu i slutet av inlägget kan jag dessutom också inse att det är rätt smart att köpa på svenska och få längta till nästa nummer och dra ut på det underbara ännu lite längre.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla