top of page
  • Skribentens bildClara Kron

5 aningen kortare recensioner för att beta av berget.

Jag har aldrig provat på det här med att medvetet skriva kortare recensioner, de har fått bli som de blivit helt enkelt. Men nu har jag helt enkelt för många att jobba undan så jag ger det en chans. Formen blir detsamma men lite mindre fakta, ingen beskrivning och bara en kort personlig reflektion och betyg. Vi får se vad ni tycker om det hela.


Titel: Soulless #1

Författare: Gail Carriger, Rem.

Recensions-ex: Nej

Betyg: 4/5

Det var jättelänge sedan jag läste en klassisk manga så det var verkligen upplyftande. Och jag tycker att adaptionen gjorde sig bra, karaktärerna blev fint porträtterade även om jag inte föreställt mig Lorden som blond, men jag kanske missat det i boken? och det var fint att läsa om historien utan att ”behöva” plöja igenom hela boken igen. Högst beroendeframkallande så tur nog kom del 2 just ut till försäljning.


Titel: Nattens Cirkus

Författare: Erin Morgenstern

Recensions-ex: Ja

Betyg: 5/5

Fullständigt fantastisk bok som i början var lite lurig att hänga med i, innan jag religiöst började läsa tidsmarkörerna för att vara helt säkert på vilken tid vi befinner oss i. Makalösa beskrivningar och man kan verkligen känna lukten av cirkuspopcorn. Stämningsfull så att man helt glömmer av tid och rum och tunnelbanor och bussar försvinner förbi en medan man sitter kvar och läser på en bänk. Får mig att tänka på den några år gamla serien Carnevale som tyvärr lades ned efter två säsonger.


Författare: Hisae Iwaoka

Recensions-ex: Ja

Betyg: 3/5

Helt klart en fin manga, men den fångade mig inte tillräckligt, aningen krånglig och jag tyckte att det hoppades lite för mycket hit och dit innan jag fick något riktigt grepp om den. Även om den var väldigt stämningsfull och som sagt väldigt fin räckte det inte hela vägen. Antagligen kan det kanske bero på att det är första delen och det kanske struktureras upp bättre i fortsättningarna, men just nu är det ingenting jag längtar efter att kasta mig på. Dessutom tog det mig flera dagar att läsa den, och när har det någonsin hänt med en manga av klassisk längd?


Titel: Cirkoli

Författare: Patrik Stigsson

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Jag vet inte varför men jag har alltid en fördom om att svenska författare inte kan skriva saker som sci-fi eller fantasy. Sagor absolut, men inte de genomarbetade romanerna. Jag älskar när jag blir motbevisad det. Som tidigare i år med Bergtings Legenden om Morwayle. Cirkoli hade jag på grund av mina förutfattade meningar försökt att inte läsa något om för att verkligen ge den en ärlig chans. Men det hade inte behövts då den är mycket välskriven och underhållande på alla sätt och vis. En mycket, mycket glad överraskning blev det att läsa denna bok.


Titel: Sista testamentet

Författare: James Frey

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Första boken jag läser av Frey men helt klart inte den sista. Otroligt intressant skriven och fint skriven också för den delen. Den känns smart och hur ska vi säga, modern? Det är en väldigt stor roman och jag tycker att det finns en jämnhet i den som andra böcker skulle behöva. Den borde verkligen läsas, inte minst för att kunna hänga med i all den uppståndelse den skapade när den först kom.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page