top of page
  • Skribentens bildClara Kron

30 Days Of Books, Days 03.

Idag är jag tjurig och lite bakfull och har lösögonfranslim i ögat och så vidare. Men jag skall städa mitt rum och sortera in nya böcker i hyllorna och allmänt nörda mig, och jag längtar. Nu tittar jag på min absoluta favoritserie en dålig fredag, ett nytt, härligt avsnitt av The Big Bang Theory. Och när vi ändå är på ämnet så är dagens fråga; 03 Your favorite series.

I detta fall går det inte att gömma sig längre från sanningen. Det är och förblir och kommer alltid, alltid att vara Harry Potter. Åh vilken lycka det var att få gå till Norrtäljes lilla bokhandel klockan tolv på natten och få en helt ny Harry Potter bok och vara utklädd och sedan ha Harry Potter-feber nästkommande dagar och läsa hundratals sidor. Det är den mest magnifika serien någonsin och jag är så hemskt glad att jag var i rätt ålder när den kom, för även om jag tillexempel hade blivit född nu och på så vis haft hela härligheten oläst skulle jag inte vilja byta ändå. Att få följa med ända från början och växa upp med Harry var fantastiskt.

Jag har alla böckerna på både svenska och engelska, en extra uppsättning svenska böcker på mitt sommarställe, jag har skolböckerna och Tale Of The Beedle And The Bard, vilken jag fortfarande är upprörd över att den aldrig översattes till svenska då de svenska omslagen slår alla andra länders med hästlängder. Jag har tv-spel som spelas varje jul, jag har en stor plåtlåda som ser ut som en bok, jag har faktaböcker och allting. Jag är helt hopplöst förtjust i allting som har med Harry Potter att göra och minns när Harry Potter-godiset fanns att köpa även i Sverige. Trots att jag fyllt elva för länge sedan väntar jag fortfarande på mitt skolbrev från Hogwarts och för att rationalisera det  hela tänker jag att kanske finns det något som motsvarar Komvux för trollkarlar där de som fick sin inbjudan borttappad i posten kan gå på äldre dar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page