top of page
  • Skribentens bildClara Kron

30 Days Of Books, Day 30.

Och så var slutet här. Your favorite book of all times. Jag vill inte säga nej och inte välja här fastän denna är obeskrivligt svår. Så jag väljer vad min generation har gjort mig till. Som sen 80-talist har jag läst Harry Potter-böckerna från början. Jag har vuxit upp med dem och nästan alltid varit jämnårig med Harry. Jag har gråtit och skrattat och knäckt bokryggar och väntat på att klockan skall bli tolv och klätt ut mig i bokhandlar och köpt godiset på den härliga tiden när det såldes i Sverige och skolkat från skolan för att läsa klart. Jag kan inte välja en av böckerna och jag kan inte välja någon annan bok heller. Trots att jag älskade att läsa innan Harry Potter kom in i mitt liv och därför inte ledde mig in i läsandet går det inte att komma ifrån vad böckerna har gett mig och vad de har betytt för mig. Jag har läst om dem oräkneliga gånger och har för många uppsättningar av böckerna och varje gång jag inte kan somna lyssnar jag på någon av böckerna på kassettband. Det är varken ett särskilt orginellt svar eller heller otippat men det spelar ingen roll. Ibland måste man tänka lika mycket på upplevelsen av att läsa en bok som själva textmassan. Och där har Harry Potter inga motståndare.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page