top of page
  • Skribentens bildClara Kron

30 Days Of Books, Day 28.

Favorite title. Det här tycker jag om. Och jag tänker bre på och inte begränsa mig alls. Extremely loud and incredibly close av Jonathan Safran Foer, gillar den bättre på engelska då ”högt” är för dubbeltydigt på svenska. Svindlande höjder/Wuthering Heights av Emily Brontë är bra. Jag har en gammal röd läderinbunden bok av H. Chabrillat & Pal d’Ivoi som enligt de uppgifter jag hittat skall vara i stil med Vernes verk men som jag inte läst än, dock heter den Herr Lavarèdes 25 centimeter, och som vi kan förstå var det endast på grund av titlen jag köpte den, även om bilderna var tjusiga med. Och nej tyvärr verkar den inte ha så mycket med Herr Lavarèdes manligare delar att göra. På spaning efter den tid som flytt tilltalar också även om jag inte ännu tagit mig igenom detta monumentala verk av Marcel Proust. Begrav mig stående av Isabel Fonseca om zigenare/romer och deras historia och traditioner. Sen har jag alltid gillat The sound and the fury av William Faulkner. Jag har ingen aning om vad boken handlar om och äger den inte ens. Men varje gång jag läser titlen går jag runt och smackar på den i flera timmar efteråt.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page