• Clara Kron

30 Days Of Books, Day 24.

Detta är inne i framtiden nu och jag är hos mormor, har det säkert bra men långtråkigt. Hursomhelst. A book you wished more people would have read. Jag vill i allmänhet att fler personer läser barnböcker. Klassikerna. Peter Pan av J.M Barrie, alla Oz böckerna av Frank L. Baum. Hela Narnia serien av C.S Lewis. Mary Poppins böckerna av P.L. Travers. Det susar i säven av Kenneth Graham. De hundra och en hundarna av Dodie Smith. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Jag älskar Disney filmerna och alla andra filmatiseringar, Sagan om ringen, Harry Potter, ni förstår vad jag menar. Men jag vill att böckerna skall vinna över filmerna. Att det blir nytryck av Oz-serien och alla! Ture Sventon böckerna. Inte bara de som är korrekta. Vuxna klassiker kommer hela tiden i nytryck och läses om och om igen. Barnböcker kommer när någon gör film av dem med förfärliga stillbilder från filmen som omslag. Nu hetsar jag upp mig men jag tror ni förstår vad jag menar.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla