• Clara Kron

30 Days Of Books, Day 18.

Det är sent och det har inte funnits tid till bloggande eller bloggläsande på hela dagen, vilket har smärtat. Hade jag vetat detta igår hade jag klart tidsinställt något. Men nu är jag hemma, har varvat ned tillräckligt för att sätta mig här. Idag, eller egentligen igår, vilket irriterar mig, var frågan; A book that disappointed you. Detta är svårt, jag har läst så många år att jag nästan alltid prickar rätt när jag börjar läsa en bok. De kanske inte alltid är guldkorn men det är sällan jag tycker rent illa om böckerna jag tar mig tid att läsa. Ett exempel kan jag dock komma på, Valda verk av T.S Spivet av Reif Larsen, den det var stor hype om förra våren ni vet. Jag hade verkligen, verkligen sett fram emot att få läsa den. Många av de recensioner jag hade läst om den var dock av engelska läsare, eller de som läste den i förväg innan översättningen kom till Sverige, vilket var synd. Jag var vid detta tag inte den rikaste människan efter en lång termin av kurslitteratur, och investerade verkligen i den. Jag hade innan inköp vägt fram och emot länge och slog till sist till och den var inte billig. Jag tror den kostade runt 250 kronor och det kan man ändå få ca 7 pocketböcker på internet för, och ännu mer på second hand. Och jag var lycklig över mitt köp. Sparade lite på den till parkvistelser i sommar solen. Och jag tyckte inte alls om den. Översättningen i sig var bra, men det är en väldigt grafiskt detaljrikbok. Många gånger blir man i texten hänvisad med en pil till en graf, teckning eller förklarande text, och många gånger kom dessa pilar för tidigt och det blev minispoilers hela tiden. Detta hade jag kunnat leva med om den dessutom inte hade varit så seg och tung att ta sig igenom. Det enda jag egentligen kände någon värmde för i denna bok var pappan, och hans roll är inte stor. Så det är nog den största besvikelse jag kan komma på.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla