• Clara Kron

30 Days Of Books, Day 17.

Snart skall jag recensera en bok här, men först måste jag jobba bort dagens. Favorite quote from your favorite book. Jag har inte valt favoritbok och känner mig inte alls redo att göra det heller. Det är något jag verkligen tänker hårt och ordentligt på. Men att ta citat från en bok jag gillar skall jag väl klara av.

”Nu förstår jag hur grym du har varit!” utbrast han. ”Grym och falsk. Varför försmådde du mig? Varför bedrog du ditt eget hjärta, Cathy? Jag har inte ett ord till tröst. Du har gjort dig förtjänt av det här. Du bär själv skulden till din död. Ja, kyss mig nu och gråt och tvinga mig till kyssar och tårar; de är som en förhärjande storm och blir din undergång. Du älskade mig – med vad rätt lämnade du mig då? Svara mig på det! Var det för di lilla förälskelse för Linton? Ingen olycka eller förnedring, inte ens döden eller något annat som Gud eller Satan kunde tillfoga oss, skulle ha skilt oss åt; det var du som gjorde det av fri vilja. Jag har inte krossat ditt hjärta, du har själv krossat det och på samma gång krossade du mitt. Så mycket värre för mig att jag är stark. Har jag månne någon lust att leva? Vad tror du att det blir för slags liv när du… O Gud! Skulle du vilja leva när ditt allt har lagts i graven?”

Detta är, som säkert många av er förstår, från Svindlande Höjder av Emily Brontë. Jag har alltid gillat denna bit, lite slag i ansiktet till Cathy och lite mer sympati för Heathcliff. Hade boken kommit nu hade jag varit på Team Heat alla gånger.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla