top of page
  • Skribentens bildClara Kron

30 Days Of Books, Day 15.

Grabbar, grabbar, grabbar. Favorite male character. Hemskt svårt.

Dels tänker jag Muminpappan, han bränner egen whiskey, kan bygga båtar och hus, har cylinderhatt och vill beskydda sin familj. Bra egenskaper.

Sedan tänker jag på Gomez Addams, han har oklanderlig stil, säger kärleksfulla ord och älskar att dansa tango. Och mustaschen.

Dimitri i Vampire Academy, läser slitna cowboy deckare, är en tyst och stark romantiker och ser antagligen vansinnigt bra ut.

Men jag vet inte, jag känner mig inte riktigt nöjd med dem här. Som favorit karaktär antar jag att jag skulle uppskatta dess sällskap, och alla dessa tre är inte riktigt för mig. De är skrivna väldigt mycket för att uppfylla en funktion i handlingen och är därför svåra att tänka in i andra sammanhang.

Så, efter lite mer funderande slår jag ett slag för Fred och George Weasly, de är roliga, snygga (i alla fall i min fantasi, i filmen är dom sådär), och helt otroligt charmiga. Även om jag inte tror de är något såkallat ”kärlekintresse” för min del i dem kan jag helt klart se mig umgås med dem.

Och jag slår även ett litet slag för Leo Gursky från Kärlekens historia av Nicole Krauss. Mitt hjärta gör lite ont bara jag tänker på honom.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page