• Clara Kron

30 Days Of Books, Day 13.

Favoritförfattre?! Är folk inte riktigt kloka. Att välja en, går inte. Your favorite writer är det alltså jag gör mig upprörd över. Och att jag måste välja för att det är följdfråga på det imorgon. Jag vill ju så gärna tala om författare eller böcker jag inte redan nämnt men efter att ha vridit och vänt på själen har jag en upprepning på gång. Jag skulle kunna säga J.K Rowling, eller Jonathan Safran Foer, eller John Steinbeck, eller Capote (han spar jag på ett tag till, dock). Eller så kan jag tala om Frank L. Baum, eller J.M Barrie, eller Tolkien, stort fan av honom också. Men för att komplicera det lite för mig själv, och snava av det lite så tänker jag vara aningen bokstaglig i ordet ”writer”, inte berättare. Jag tänker alltså på hur texten är uppbyggd, hur historien vävs fram och samman. Och det är nog Ray Bradbury som med sitt språk får mig att oftast rysa av välbehag. Jag har redan talat om hans storhet men det kan inte hjälpas.


BTW, håller på med ett långt, mycket långt, inlägg som kommer snart.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla